Moni­muo­to­kou­lu­tus kiin­nosti haki­joita eniten Kareliassa

Kare­lian moni­muo­to­kou­lu­tuk­set kiin­nos­ti­vat haki­joita parhai­ten yhteis­haussa. Eniten haki­joita suhteessa aloi­tus­paik­koi­hin tuli liike­ta­lou­den moni­muo­to­kou­lu­tuk­seen, sosi­aa­lia­lan koulu­tuk­seen, fysio­te­ra­peut­ti­kou­lu­tuk­seen ja raken­nus­tek­nii­kan monimuotokoulutukseen. 

– Raken­nus­tek­nii­kan moni­muo­to­kou­lu­tuk­sessa suun­tau­du­taan puura­ken­ta­mi­seen ja vähä­hii­li­seen raken­ta­mi­seen. Tähän koulu­tuk­seen haki­joita oli erit­täin katta­vasti eri puolilta Suomea, kertoi vara­reh­tori Pekka Auvinen Karelia-ammattikorkeakoulusta.

– Ylem­mistä AMK-tutkin­noista suosi­tuim­pia olivat sosi­aali- ja tervey­sa­lan koulu­tuk­set. Koko­naan verkko-opin­toina toteu­tet­ta­vaan Ikäosaa­mi­sen kehit­tä­mi­nen ja johta­mi­nen -koulu­tuk­seen oli enemmän haki­joita Uudel­ta­maalta kuin Pohjois-Karjalasta.

Kare­liassa haki­joita oli kaik­ki­aan 3 540, joista 1 377 oli ensi­si­jai­sia haki­joita. Haki­ja­määrä kasvoi noin neljä prosent­tia viime vuodesta. Kaikista haki­joista hieman alle puolet oli pohjois­kar­ja­lai­sia. Ensi­si­jai­sista haki­joista noin 70 % tuli Pohjois-Karja­lasta. Mies- ja nais­ha­ki­joita oli kaik­ki­aan lähes yhtä paljon.

Moni­muoto-opin­noissa lähi-, etä- ja itseo­pis­kelu vuorot­te­le­vat ja opis­ke­lija voi aika­tau­lut­taa opin­tonsa itse­näi­sem­min kuin lähiopinnoissa.

Yhteis­haun perus­teella vali­taan lähes 1 000 uutta opis­ke­li­jaa syksyllä alka­vaan koulu­tuk­seen. Ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tut­kin­to­kou­lu­tuk­seen liit­ty­viä aloi­tus­paik­koja on 790 ja ylem­pään ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tut­kin­to­kou­lu­tuk­seen 155. Opis­ke­li­ja­va­linta tapah­tuu todis­tus­ten, valin­ta­ko­keen ja valin­ta­koe­kurs­sien avulla.