Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu mukana kansain­vä­li­sessä urhei­lu­yrit­tä­jyy­den kehittämishankkeessa

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu on yksi kahdek­sasta part­ne­rista kansain­vä­li­sessä ENDU­RANCE-hank­keessa, jossa kartoi­te­taan urhei­lun ja yrit­tä­jyy­den välisiä yhteyk­siä. Kartoi­tuk­sessa pyri­tään löytä­mään niitä kohtia, joissa urhei­lija tarvit­see ohjausta, mikäli hän päättää siirtyä urheilu-uran jälkeen tai aikana yrittäjäksi.

– Urhei­lulla ja yrit­tä­jyy­dellä on todettu olevan yhtei­siä piir­teitä, kuten päät­tä­väi­syys, sitkeys, itse­luot­ta­mus, kestä­vyys, sään­tö­jen kunnioit­ta­mi­nen, omava­rai­suus ja epäon­nis­tu­mi­sen sietä­mi­nen. Urhei­lun ja yrit­tä­jyy­den väliset yhtey­det ovat moni­nai­set, mutta harvoin tunnis­tet­tuja ja harvoin hyödyn­net­tyjä. Urhei­lu­läh­töi­sillä aloilla on vähän yrit­tä­jyys­kas­va­tusta eikä räätä­löi­tyä yrit­tä­jyys­kou­lu­tusta ole, kertoo projek­ti­pääl­likkö Harri Mielonen.

Hank­keessa tehtä­vän kartoi­tuk­sen pohjalta kehi­te­tään konkreet­ti­sia opetuk­sen ja valmen­nuk­sen työka­luja amma­til­li­seen koulu­tuk­seen. Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun Y-akate­mia on vastuussa käytän­nön työka­lu­jen kehit­tä­mis­vai­heesta, joka alkaa syys­kuussa 2021.

– Tulemme kehit­tä­mään inno­va­tii­vista koulu­tus­si­säl­töä yrit­tä­jä­hen­gen sytyt­tä­mi­seksi sekä uusia räätä­löi­tyjä koulu­tus­ma­te­ri­aa­leja ja -väli­neitä, jatkaa Mielonen.

ENDU­RANCE-hank­keessa on part­ne­reita seit­se­mästä maasta (Belgia, Bulga­ria, Kroatia, Suomi, Italia, Slova­kia ja Espanja) ja hanketta hallin­noi Comnius Univer­sity Slova­kiasta. Part­ne­reilla on huomat­tava määrä yrit­tä­jyy­teen ja urhei­luun liit­ty­vää koke­musta, osaa­mista sekä valmiita toimi­via käytäntöjä.

– Part­ne­rei­den moni­puo­li­nen tausta mahdol­lis­taa syväl­li­sen paneu­tu­mi­sen urhei­lu­yrit­tä­jyy­teen sekä sen kehit­tä­mi­seen. Erilais­ten näkö­kul­mien inno­va­tii­vi­nen yhdis­tä­mi­nen tuottaa parhaan mahdol­li­sen lopputuloksen.

Hank­keen aloi­tus­ko­kous pidet­tiin marras­kuussa 2020 ja hanke päättyy joulu­kuussa 2022.

Hank­keen verk­ko­si­vuille http://www.enduranceproject.eu julkais­taan kartoi­tuk­sen tulok­set sekä koulutussisällöt.

Lisä­tie­toja: projek­ti­pääl­likkö Harri Mielo­nen, puh. 050 340 5579 tai [email protected].