Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun opis­ke­li­ja­tyy­ty­väi­syys histo­rian paras

Kare­liassa ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tut­kin­toa suorit­ta­vien opis­ke­li­joi­den opis­ke­li­ja­tyy­ty­väi­syys (80 %) on tänä vuonna toteu­te­tun luku­vuo­si­pa­lau­te­ky­se­lyn perus­teella erit­täin hyvä. Kyse­lyyn vasta­si­vat ensim­mäi­sen, toisen, kolman­nen ja neljän­nen vuoden amk-tutkinto-opis­ke­li­jat sekä ensim­mäi­sen vuoden yamk-tutkinto-opiskelijat.

– Tulos oli Kare­lian histo­rian paras toteu­tet­tuna tässä muodos­saan, jossa mukana ovat myös opin­to­jen loppu­vai­heen opis­ke­li­jat. Tyyty­väi­syys parani koko­nai­suu­tena kaksi prosent­tiyk­sik­köä, mikä johtui pääasiassa toisen vuoden opis­ke­li­joi­den tyyty­väi­syy­den merkit­tä­västä para­ne­mi­sesta. On hienoa nähdä, että poik­kea­vana korona-aikana olemme saaneet tällai­sia tulok­sia. Suuri kiitos henki­lös­tölle ja opis­ke­li­joille hyvästä työstä ja uusien työta­po­jen suju­vasta käyt­töö­no­tosta, kertoo vara­reh­tori Pekka Auvinen.

Parasta palau­tetta antoi­vat fysio­te­ra­pian (tyyty­väi­syys 86 %), tieto­jen­kä­sit­te­lyn (85 %), IB:n (83 %), metsä­ta­lou­den (82 %), matkai­lun (81 %) ja talo­tek­nii­kan opis­ke­li­jat (81 %). YAMK-opin­toja koskeva palaute oli koko­nai­suu­dessa erit­täin hyvää (tyyty­väi­syys 93 %). Tulos parani selvästi edel­li­sestä ja oli Kare­lian histo­rian paras tulos.

Kare­liassa on kerätty luku­vuo­si­pa­lau­tetta vuodesta 1999 alkaen. Tänä luku­vuonna kysely oli avoinna 2.12.2020-3.3.2021 välisen ajan. Kyse­lyyn saatiin yhteensä 1 425 vastausta, joista 1 337 amk-tutkinto-opis­ke­li­joilta ja 88 yamk-opis­ke­li­joilta. Vastaa­ja­mää­rät olivat samalla tasolla kuin viime vuosina.