Broman Grou­pilta lahjoi­tus Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lulle kaupan alan opetukseen

Suoma­lai­nen perhey­ri­tys Broman Group tukee perin­tei­sesti synty­mä­päi­vä­nään lahjoi­tuk­silla erilai­sia järjes­töjä, hank­keita ja yhteis­työ­koh­teita. Lahjoi­tus­summa on tänäkin vuonna 250 000 euroa ja se jakaan­tuu kahdek­salle eri kohteelle. Puolet lahjoi­tuk­sista suun­tau­tuu koulu­tuk­seen ja yhtenä kohteena on Karelia-ammattikorkeakoulu.

Koulu­tuk­sen tuki, yhteensä 125 000 euroa, ohjau­tuu yrit­tä­jyyttä ja vähit­täis­kau­pan tutki­musta sekä koulu­tusta edis­tä­vään toimin­taan. Lahjoi­tuk­set jakaan­tui­vat kolmelle taholle: Kaupan alan opetuk­seen Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lulle, kaup­pa­tie­teen tutki­musta tuke­valle Liike­si­vis­tys­ra­has­tolle sekä kaup­pa­tie­teen opetuk­seen Itä-Suomen yliopistolle.

− Kaupan alan toimi­jana olemme jo pitkään olleet mukana vahvis­ta­massa suoma­lais­ten vähit­täis­kau­pan osaa­mista. Suomessa ei koulu­teta riit­tä­västi vähit­täis­kau­pan osaajia. Alalla tarvi­taan moni­puo­lis­ten koko­nai­suuk­sien osaa­mista, sanoo Broman Group Oy:n halli­tuk­sen puheen­joh­taja Eero Broman.

– Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu on erit­täin kiitol­li­nen saadusta lahjoi­tuk­sesta. Meille Broman Groupin tunnus­tus on todella tärkeä asia, toteaa tyyty­väi­senä rehtori Petri Raivo Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lusta.