Huip­pu­asian­tun­ti­jat keskus­te­le­vat nais­yrit­tä­jyy­destä – ovatko naiset yritys­neu­von­nan tulikoe?

Nais­yrit­tä­jyy­den haas­tei­siin pereh­dy­tään yritys­neu­von­nan ja rahoi­tuk­sen asian­tun­ti­jawe­bi­naa­rissa tors­taina 27.5. klo 13.00 – 15.00.

Täydet tehot irti yritys­neu­von­nasta -webi­naa­rissa pureu­du­taan haas­tei­siin, joita nais­yrit­tä­jät kohtaa­vat sekä yritys­neu­von­nassa että rahoi­tuk­sen saami­sessa. Tapah­tu­massa nais­yrit­tä­jyy­destä ovat keskus­te­le­massa yritys­ta­lous­asian­tun­tija Katja Lind­holm Busi­ness Finlan­dilta, Suomen Yrit­tä­jä­nai­set ry:n puheen­joh­taja Carita Orlando, TKI-asian­tun­tija Piritta Park­kari Kaak­kois-Suomen ammat­ti­kor­kea­kou­lusta ja rahoi­tus­pääl­likkö Hanna Koponen Finn­ve­ralta. Maksu­ton webi­naari järjes­te­tään 27.5.2021 klo 13.00-15.00 ja siihen voi ilmoit­tau­tua 26.5. mennessä täällä: https://link.webropolsurveys.com/S/83E607B97E7626CA

Mieli­kuva yritys­ten saamasta tuesta on tasa-arvoi­nen, mutta Suomessa naisten perus­ta­mat startup-yrityk­set saavat vain 5 % rahoi­tuk­sesta. Yhdys­val­loissa osuus on 1%. Erot ovat niin suuria, että ne eivät ole seli­tet­tä­vissä esimer­kiksi miesten suurem­milla haki­ja­mää­rillä tai naisten yritys­toi­min­nan suun­tau­tu­mi­sella pienem­pää rahoi­tusta vaati­ville aloille. Mieli­kuva riskejä kaih­ta­vas­ta­kaan nais­yrit­tä­jästä ei pidä paik­kaansa, sillä EK:n selvi­tyk­sen mukaan nais­yrit­tä­jät ovat kasvu­ha­kui­sem­pia kuin miehet. Suomen Yrit­tä­jä­nais­ten toimi­tus­joh­ta­jan Carita Orlan­don mukaan kannat­tava yritys­toi­minta vaatii­kin yritys­neu­vo­jilta oikean­laista asen­netta ja irrot­tau­tu­mista stereotypioista.

Tilai­suus on suun­nattu erityi­sesti yritys­neu­vo­jille, rahoit­ta­jille ja muille yrit­tä­jyy­den parissa toimi­ville. Tavoit­teena on lisätä tietoi­suutta suku­puo­li­sen­si­tii­vi­sestä yritys­toi­min­nan kehit­tä­mi­sestä. Nykyi­sistä raken­teista johtu­via esteitä tiedos­ta­malla ja purka­malla voidaan paran­taa yhden­ver­tai­suutta ja varmis­taa, että kaik­kien yhteis­kun­nassa käyn­nis­ty­vien ja kehit­ty­vien yritys­ten poten­ti­aali pääsee toteu­tu­maan täysi­mää­räi­sesti yrit­tä­jän suku­puo­lesta, etni­sestä taus­tasta iästä tai muusta teki­jästä riippumatta.

Nais­yrit­tä­jyy­teen liit­ty­vien haas­tei­den esiin­tuo­mi­nen ja yrit­tä­jille tarjot­ta­van tuen kehit­tä­mi­nen on osa harvaan asut­tu­jen aluei­den nais­yrit­tä­jyy­den kehit­tä­mis­hanke W-Powerin (Empowe­ring female entrepre­neurs­hip in spar­sely popu­la­ted areas) toimin­taa. Hanke on rahoi­tettu EU:n Pohjoi­sen Peri­fe­rian ja Arktik­sen 2014-2020 -ohjel­masta ja siinä on toteu­tus­kump­pa­neita Suomesta (Pohjois-Karjala ja Lappi), Ruot­sista, Islan­nista, Irlan­nista, Skot­lan­nista ja Shetlannista.