Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lussa käyn­nis­tyy työky­ky­koor­di­naat­to­rien koulutus

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lussa käyn­nis­tyy syksyllä 2021 työky­ky­koor­di­naat­to­rien koulu­tus. Koulu­tuk­sen tavoit­teena on lisätä osaa­mista työky­vystä, työl­lis­ty­mi­sestä, kuntou­tuk­sesta sekä monia­lai­sesta yhteistyöstä.

– Työky­ky­koor­di­naat­to­ri­kou­lu­tuk­sen saata­vuutta on paran­nettu osana halli­tus­oh­jel­maan sisäl­ty­vää Työky­ky­oh­jel­maa. Työky­ky­koor­di­naat­to­ri­kou­lu­tus tulee nyt entistä parem­min työky­vyn tuen ammat­ti­lais­ten ja opis­ke­li­joi­den saata­ville, kertoo opet­taja Tarja Laatikainen.

Koulu­tus sovel­tuu henki­löille, jotka työs­ken­te­le­vät esimer­kiksi työter­veys­huol­lossa, SOTE-keskuk­sissa, työ- ja elin­kei­no­pal­ve­luissa, sosi­aa­li­pal­ve­luissa, tervey­den­huol­lossa, oppi­lai­tok­sissa tai HR-tehtä­vissä. Koulu­tuk­sessa hyödyn­ne­tään verkko-opis­ke­lua ja digi­taa­li­sia työvälineitä.

– Tavoit­teena on, että opis­ke­lija saa perus­osaa­mi­sen työl­lis­ty­mi­sen ja työky­vyn palve­lu­jär­jes­tel­mästä, sen osa-alueista ja toimin­nasta. Opis­ke­lija oppii myös tunte­maan työl­lis­ty­mi­sen ja työky­vyn haas­tei­siin liit­ty­viä teki­jöitä ja tilan­teita. Tavoit­teena on oppia edis­tä­mään kestä­vään työl­lis­ty­mis­rat­kai­suun pääse­mistä ja työhön paluuta.

Koulu­tus alkaa myös seit­se­mässä muussa ammat­ti­kor­kea­kou­lussa Ammat­ti­kor­kea­kou­lut tarjoa­vat 10 opin­to­pis­teen työky­ky­koor­di­naat­tori koulu­tusta osana amma­til­lista täyden­nys­kou­lu­tusta tai osana ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tut­kin­toja. Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun lisäksi koulu­tusta tarjoa­vat Metro­po­lia, Jyväs­ky­län, Tampe­reen, Sata­kun­nan, Oulun, Lapin ja Savo­nian ammattikorkeakoulut.