Nuorten kohtaa­mis­paikka Origa­mi­kah­vila avataan Joen­suun kaup­pa­to­rilla 1.6. kello 11

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun Y-akate­mian yrit­tä­jä­opis­ke­li­jat avaavat Joen­suun kaup­pa­to­rilla kesä­kah­vi­lan yhteis­työssä Riveria-ammat­tio­pis­ton kanssa 1.6. kello 11. Origa­mi­kah­vila mahdol­lis­taa sekä Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun että Riveria-ammat­tio­pis­ton opis­ke­li­joille liike­toi­min­nan toteut­ta­mi­sen mata­lalla kynnyk­sellä. 

– Spark Joen­suun yhtei­set työs­ken­te­ly­ti­lat Tiede­puis­tolla ovat mahdol­lis­ta­neet tämän­kal­tai­sen yhteis­työn synty­mi­sen ja kehit­te­lyn Kare­lian ja Rive­rian välille, Y-akate­mian valmen­taja Harri Mielo­nen Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lusta kiit­te­lee.

Origa­mi­kah­vi­lan tuote­va­li­koi­massa on muun muassa koivun­mah­la­vis­syä villi­sii­ra­pilla, pula-ajan korvi­ke­kah­via sekä opis­ke­li­ja­voi­min tehtyä arte­saa­ni­jää­te­löä. Myös muita erikois­juo­mia ja vaih­tu­via bruns­seja tarjoava kahvila on avoinna kesällä 2021 kesä- ja heinä­kuun ajan. Juhan­nus­vii­kolla asiak­kaat pääse­vät muun muassa teke­mään itse käpy­leh­miä, kukka­sep­pe­leitä ja sauna­vas­toja.

Joen­suun Virta on mukana mahdol­lis­ta­massa opis­ke­li­joi­den yrit­tä­jä­tai­valta.
– Nuorten ideoima, suun­nit­te­lema, raken­tama ja toteut­tama uuden­lai­nen kohtaa­mis­paikka Joen­suun kaup­pa­to­rille on todella esimer­kil­li­nen projekti, joka osoit­taa, kuinka myös nuoret voidaan osal­lis­taa kaupun­ki­kes­kus­tan teki­jöiksi. 
– Yhteis­työ yrit­tä­jä­nuor­ten ja heidän taus­ta­ta­ho­jensa kanssa on ollut erit­täin palkit­se­vaa, Joen­suun Virran toimin­nan­joh­taja Katja Koleh­mai­nen iloit­see.

Myyn­ti­ko­jun idea syntyi japa­ni­lai­sesta origami-linnusta

Ajatus myyn­ti­ko­justa syntyi Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun Puura­ken­ta­mi­nen – vähä­hii­li­set raken­ta­mi­sen ratkai­sut -hank­keessa. Yhtenä tavoit­teena hank­keessa oli toteut­taa moder­nia puura­ken­ta­mista esit­te­levä pieni­muo­toi­nen raken­nus. Kojun suun­nit­te­lusta järjes­tet­tiin suun­nit­te­lu­kil­pailu Savonia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun raken­nusark­ki­teh­tio­pis­ke­li­joille. 

Kilpai­lun voitti Heidi Rytkö­sen taidon­näyte Origami. 
– Myyn­ti­ko­jun idea syntyi japa­ni­lai­sen origami-linnun mini­ma­lis­ti­sesta ja eleet­tö­mästä muoto­kie­lestä. Origami ilmen­tää puura­ken­ta­mi­sen monia mahdol­li­suuk­sia ja sen mielen­kiin­toi­nen ulkoasu pysäyt­tää ohikul­ki­jan vierel­leen. 
– Origa­min yhtey­teen on integroitu istus­ke­lu­por­taat, joille voi pysäh­tyä nautis­ke­le­maan esimer­kiksi hyvästä säästä tai kojun anti­mista, nyt jo valmis­tu­nut raken­nusark­ki­tehti Rytkö­nen kertoo luomuk­ses­taan. 

Riveria-ammat­tio­pis­ton talon­ra­ken­nus- ja pinta­kä­sit­te­ly­alan opis­ke­li­jat vasta­si­vat Origa­mi­kah­vi­lan raken­ta­mi­sesta kulu­neena keväänä. Raken­nus­ma­te­ri­aa­lina Origa­missa on risti­la­mi­noitu kuusi­levy CLT. 
– Kahvion raken­ta­mi­nen tarjosi Rive­rian opis­ke­li­joille käytän­nön­lä­hei­sen tavan tutus­tua moder­niin puura­ken­ta­mi­seen ja mate­ri­aa­lei­hin, raken­nusa­lan perus­tut­kin­non opet­taja Simo Viskari kertoo.

Terve­tu­loa Origa­mi­kah­vi­laan Joen­suun kaup­pa­to­rille 1.6. alkaen! 

Lisä­tie­toja: 
Katri Pent­ti­nen
OSK Pilke Inno­va­tions 
[email protected]
puh. 044 204 0655