Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu siirtyy sähköi­seen tutkintotodistukseen

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lussa on otettu tammi­kuussa 2022 käyt­töön sähköi­nen tutkin­to­to­dis­tus. Ensim­mäi­nen sähköi­sen tutkin­to­to­dis­tuk­sen saava opis­ke­lija valmis­tui 21.1.2022.

– Atomi-palve­lussa alle­kir­joi­te­tut tutkin­to­to­dis­tuk­set täyt­tä­vät EU-regu­laa­tiossa asete­tut tiukim­man ja luotet­ta­vim­man tason vaati­muk­set, kertoo Atomi-palve­lun tuoteo­mis­taja Jaakko Rannila ratkai­sun toteut­ta­neesta Studyo Oy:sta.

Sähköi­seen tutkin­to­to­dis­tuk­seen siir­ty­mi­sen jälkeen kaikki valmis­tu­vat opis­ke­li­jat saavat tutkin­to­to­dis­tuk­sensa sähköi­senä. Sähköi­sesti alle­kir­joi­tettu tutkin­to­to­dis­tus paran­taa oleel­li­sesti opis­ke­li­jan mahdol­li­suutta oman datan hallin­taan ja samalla suju­voit­taa opin­to­hal­lin­non proses­seja. Siir­ty­mi­nen digi­taa­li­siin doku­ment­tei­hin pape­ris­ten tulos­tei­den sijaan on merkit­tävä myös tieto­tur­van näkökulmasta.

– Sähköi­nen tutkin­to­to­dis­tus tarjoaa opis­ke­li­jalle pape­rista luotet­ta­vam­man tavan todis­taa tutkin­tonsa. Sähköi­nen tutkin­to­to­dis­tus on osa opis­ke­li­ja­pal­ve­lui­den digi­taa­lista kehit­tä­mistä ja se on tunnis­tettu korkea­kou­lu­jen Digi­vi­sio-hank­keen tavoit­teis­tossa, kertoo rehtori Petri Raivo.

Sähköi­nen tutkin­to­to­dis­tus on viral­li­nen todis­tus, joka ei vaadi eril­listä oikeaksi todis­ta­mista. Todis­tuk­sen voi toimit­taa esimer­kiksi liite­tie­dos­tona eri viran­omai­sille tai työnan­ta­jalle, joka voi tarkis­taa todis­tuk­sen sähköi­sen alle­kir­joi­tuk­sen aitou­den joko Kare­lian sivuilla olevan Atomi Vali­da­tor -palve­lun tai  Digi- ja Vies­tin­tä­vi­ras­ton sivuilla olevan tarkis­tus­pal­ve­lun avulla. Mikäli todis­tus katoaa, on se aina saata­vana uudel­leen sähköi­senä, alku­pe­räistä vastaa­vana versiona.  Sähköi­sestä tutkin­to­to­dis­tuk­sesta voit tulos­taa tulos­teita, mutta viral­li­nen tutkin­to­to­dis­tus on vain sähköi­sessä muodossa.