Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu ylsi huip­pu­tu­lok­seen korkea­kou­lu­jen ensim­mäi­sessä yhteishaussa

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu osal­lis­tui korkea­kou­lu­jen ensim­mäi­seen, vieras­kie­lis­ten koulu­tus­ten yhteis­ha­kuun kahdella englan­nin­kie­li­sellä tutkin­to­kou­lu­tuk­sella. Niihin haki yhteensä 2210 hakijaa Suomesta ja eri puolilta maail­maa. Ensi­si­jai­sen haki­joi­den määrä kaksin­ker­tais­tui, ja koko­nais­ha­ki­ja­määrä oli lähes kolme kertaa enemmän kuin viime vuonna. Kare­lian veto­voi­man kasvu suhteessa aloi­tus­paik­koi­hin on suurin Kare­lian histo­riassa ja paras Suomen ammattikorkeakouluista.

– Karelia on aidosti kansain­vä­li­nen korkea­kou­lu­yh­teisö. Olemme kehit­tä­neet määrä­tie­toi­sesti työelä­mä­tar­peita vastaa­via englan­nin­kie­li­siä tutkin­to­kou­lu­tuk­sia. On ilah­dut­ta­vaa huomata, että Kare­lian kansain­vä­li­set koulu­tuk­set kiin­nos­ta­vat haki­joita yli 70 eri maasta. Myös suoma­lais­ten haki­joi­den määrä kasvoi edel­li­siin vuosiin verrat­tuna.  Voimme olla erit­täin tyyty­väi­siä tähän haku­tu­lok­seen, iloit­see rehtori Petri Raivo.

– Olemme tehneet tietoi­sia satsauk­sia koulu­tus­pe­räi­sen maahan­muu­ton edis­tä­mi­seen, ja on hienoa huomata, että satsauk­set alkavat tuottaa tulok­sia varsin nopeasti, Raivo lisää.

Suosi­tum­maksi haku­koh­teeksi osoit­tau­tui edel­lis­ten vuosien tapaan Inter­na­tio­nal Busi­ness -koulu­tus, jossa 40 aloi­tus­paik­kaa tavoit­teli 1684 hakijaa. Industrial Mana­ge­ment -koulu­tuk­sen 40 aloi­tus­paik­kaa tavoit­teli puoles­taan 440 hakijaa. 

Molem­piin koulu­tuk­siin on useita valin­ta­ta­poja. Uutuu­tena opis­ke­li­ja­va­lin­nassa on ammat­ti­kor­kea­kou­lu­jen yhtei­nen online-valin­ta­koe. Myös todis­tus­va­linta on yksi valin­ta­tapa. Opinnot alkavat Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun Wärt­silä-kampuk­sella syksyllä 2022.