Kare­lian resto­no­meille prons­sia Resto-tietotaitokilpailuista

Kare­lian resto­no­mit voit­ti­vat prons­sia 16.-17.3.2022 Jyväs­ky­lässä järjes­te­tyissä Resto-tieto­tai­to­kil­pai­lussa. Prons­sia voit­ta­neessa jouk­ku­eessa Kare­lian Kajauk­sessa kilpai­li­vat Sarita Kärä­jä­honka, Sofia Niemi, Sanna Vanni­nen ja Anniina Åke. Paras  kolmes­ta­toista kisassa olleesta jouk­ku­eesta oli Sata­kun­nan ammat­ti­kor­kea­koulu ja toiseksi tuli LAB-ammat­ti­kor­kea­kou­lun joukkue.

Kisojen ennak­ko­teh­tä­vässä kilpai­li­jat pääsi­vät kehit­tä­mään palve­lu­kon­sep­tia Jyväs­ky­län satama-alueelle. Varsi­nai­sissa kisa­päi­vien tehtä­vissä jouk­ku­eet pohti­vat Matkailu- ja ravit­se­mi­sa­lan veto­voi­maan liit­ty­viä asioita, kehit­ti­vät sauna­fes­ti­vaa­lin ja miet­ti­vät konkreet­ti­sia toimen­pi­teitä, miten Keski-Suomen matkai­lu­toi­mi­jat voivat osal­lis­taa asiak­kai­taan vastuullisuustekoihin.

Kilpai­lut olivat 20-vuotis­juh­la­kil­pai­lut, ja niiden järjes­te­lyistä vastasi Jyväs­ky­län ammat­ti­kor­kea­koulu. Kisat ovat saaneet alkunsa vuonna 2002 Turusta, jossa keit­tiö­mes­tari Aki Walhman sai idean kisojen järjes­tä­mi­sestä. Kilpai­lu­jen tarkoi­tuk­sena on resto­no­mien arvos­tuk­sen ja alan tunnet­tuu­den lisää­mi­nen sekä alan toimi­joi­den verkos­toi­tu­mi­sen mahdol­lis­ta­mi­nen. Vuoden 2023 kisojen järjes­te­ly­vas­tuussa on Tampe­reen ammattikorkeakoulu.