Yhteis­haussa Kare­liassa lähes 20 % kasvu

Valta­kun­nal­li­nen korkea­kou­lu­jen yhteis­haku päättyi 30.3. ja Kare­lian koulu­tuk­sista kiin­nos­ta­vim­pia suhteessa aloi­tus­paik­koi­hin olivat sosio­no­mi­kou­lu­tus, fysio­te­ra­peut­ti­kou­lu­tus ja tieto­jen­kä­sit­te­lyn koulu­tus. Näiden lisäksi haki­joita houkut­te­li­vat hyvin myös mm. median koulu­tus ja terveydenhoitajakoulutus.

– Näyt­täisi siltä, että niin valta­kun­nal­li­sesti kuin meil­lä­kin ylemmän ammat­ti­kor­kea­kou­lun suosio laski, mutta onneksi meillä tätä kompen­soi merkit­tävä  ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tut­kin­to­kou­lu­tus­ten suosion kasvu. Kaik­ki­aan meillä oli haki­joita n. 20 % enemmän kuin viime vuonna, kertoi tyyty­väi­senä vara­reh­tori Pekka Auvinen Karelia-ammattikorkeakoulusta.

Kare­lian veto­voima kasvoi erityi­sesti Uudel­ta­maalta, josta kasvu oli yli 50 % viime vuodesta. Kare­liassa haki­joita oli kaik­ki­aan 4 600, joista 1 200 oli ensi­si­jai­sia haki­joita. Kaikista haki­joista kolmas­osa oli pohjois­kar­ja­lai­sia. Ensi­si­jai­sista haki­joista 65 % tuli Pohjois-Karjalasta.

Yhteis­haun perus­teella vali­taan lähes 1 000 uutta opis­ke­li­jaa syksyllä alka­vaan koulu­tuk­seen. Ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tut­kin­to­kou­lu­tuk­seen liit­ty­viä aloi­tus­paik­koja on 745 ja ylem­pään ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tut­kin­to­kou­lu­tuk­seen 145. Opis­ke­li­ja­va­linta tapah­tuu todis­tus­ten, valin­ta­ko­keen ja valin­ta­koe­kurs­sien avulla.