Asiak­kaat arvioi­vat yhteis­työn Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun kanssa jous­ta­vaksi, asian­tun­te­vaksi ja laadukkaaksi

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu tekee tiivistä yhteis­työtä tutki­mus-, kehit­tä­mis- ja inno­vaa­tio­toi­min­nassa (TKI-toiminta) yritys­ten ja elin­kei­noe­lä­män toimi­joi­den kassa. TKI-yhteis­työn tavoit­teena on tukea yritys­ten kehit­ty­mistä ja asemaa kilpail­luilla mark­ki­noilla sekä synnyt­tää sitä kautta maakun­taan elin­voi­maa ja työpaik­koja. Erityyp­pi­sissä tutki­mus- ja kehit­tä­mis­pro­jek­teissa oli vuonna 2021 mukana 1100 yritystä tai yhteisöä.

Lisäksi Karelia tarjoaa yrityk­sille ja julki­sen sekto­rin toimi­joille räätä­löi­tyjä koulu­tus- ja asian­tun­ti­ja­pal­ve­luita. Koro­na­vuo­den haas­teista huoli­matta vuonna 2021 palve­lui­hin osal­lis­tui yritys­asiak­kaita 330 ja näiden henki­lös­töä noin 2400 henki­löä. Yritys­toi­mek­sian­to­jen luku­määrä ja koulu­tuk­siin osal­lis­tu­ja­määrä oli aiempaa vuosia suurempi.

Vuosit­tain toteu­tet­ta­vassa palau­te­ky­se­lyssä asiak­kaat ja kump­pa­nit arvioi­vat Kare­lian TKI-toimin­taa sekä koulu­tus- ja asian­tun­ti­ja­pal­ve­luita. Arviot liit­ty­vät toimin­nan laatuun ja tunnet­tuu­teen, yhteis­työ­hön ja sen suju­vuu­teen sekä hyödyl­li­syy­teen ja vaikut­ta­vuu­teen. Saamamme palaut­teen mukaan asiak­kaat ovat olleet tyyty­väi­siä yhteis­työ­hön ja erityi­sesti yhteis­työssä synty­nei­den tulos­ten hyödyn­net­tä­vyy­teen toimin­tansa kehittämisessä.

Asia­kas­pa­laut­teen perus­teella erityi­sen tyyty­väi­siä ollaan Kare­lian henki­lös­tön asian­tun­ti­juu­teen sekä siihen, että henki­löstö on helposti lähes­tyt­tä­vää. Lisäksi asiak­kaat ovat tyyty­väi­siä nopeaan reagoin­tiin ja jous­ta­vuu­teen asioi­den hoita­mi­sessa. Kehit­tä­mis­koh­teissa nostet­tiin esiin yhä aktii­vi­sempi ja tiiviimpi vuoro­pu­helu yritys­ten ja elin­kei­noe­lä­män toimi­joi­den kanssa sekä yhteis­työn kehit­tä­mi­nen maakun­nal­li­sesti katta­vaksi esimer­kiksi opis­ke­li­ja­har­joit­te­lui­den osalta. Lisäksi Kare­lialta toivot­tiin tukea yritys­ten kansainvälistymiseen.