Kare­liassa seit­se­män haku­koh­detta korkea­kou­lu­jen syksyn yhteishaussa

Korkea­kou­lu­jen syksyn  yhteis­haku alkaa keski­viik­kona 31.8. ja jatkuu 14.9.2022 saakka. Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lussa on haussa seit­se­män sosi­aali- ja tervey­sa­lan haku­koh­detta. Uutena koulu­tuk­sena mukana on tervey­den­hoi­ta­ja­kou­lu­tus, joka on tarkoi­tettu sairaan­hoi­ta­jille, käti­löille ja ensi­hoi­ta­jille, jotka halua­vat päte­vöi­tyä myös tervey­den­hoi­ta­jiksi.  Tervey­den­hoi­ta­jaksi opis­kelu onnis­tuu puoles­sa­toista vuodessa aikai­sem­man päte­vyy­den perusteella.

– Kare­lian sosi­aali- ja tervey­sa­lan opin­to­tar­jonta on tämän vuoti­sessa syksyn haussa moni­puo­li­sempi kuin koskaan. Viime vuonna alka­neen gero­no­mi­kou­lu­tuk­sen lisäksi mukana ovat kaikki sosi­aali- ja tervey­sa­lan AMK-koulu­tuk­semme. Viisi koulu­tusta on moni­muo­to­to­teu­tuk­sina, jotka eivät vaadi päivit­täistä kampuk­sella opis­ke­lua, kertoo rehtori Petri Raivo

Karelia tekee aktii­vi­sesti yhteis­työtä Siun soten ja muiden sosi­aali- ja tervey­sa­lan orga­ni­saa­tioi­den kanssa opis­ke­lun suju­vuu­den edis­tä­mi­seksi, ja harjoit­te­lui­den onnis­tu­neeksi läpiviemiseksi.

 – Meitä arvos­te­taan yhtei­söl­li­senä opis­ke­lu­paik­kana, jossa opis­ke­li­joi­den hyvin­vointi on tärkeää. Opis­ke­lu­ryh­mien sopiva koko ja moni­puo­li­set opis­ke­lun tavat varmis­ta­vat opis­ke­li­jan viih­ty­mi­sen. Luvassa on moni­puo­li­sia opin­to­ko­ko­nai­suuk­sia, oppi­mi­sym­pä­ris­töjä ja työhar­joit­te­lu­jak­soja sekä tilai­suus myös opis­ke­luun ja harjoit­te­luun ulko­mailla, jatkaa rehtori Petri Raivo.

Koulu­tuk­siin haetaan Opin­to­po­lussa osoit­teessa opintopolku.fi. Opis­ke­li­joita vali­taan koulu­tuk­siin useam­malla eri valin­ta­ta­valla, joista ylei­sim­mät ovat todis­tus­va­linta sekä loka-marras­kuun vaih­teessa järjes­tet­tävä AMK-valin­ta­koe. Opis­ke­li­ja­va­lin­to­jen tulok­set julkais­taan viimeis­tään 25.11.2022. Opinnot alkavat tammi­kuussa 2023