Uudet palve­lut

Yksi Digi­vi­sion kunnian­hi­moi­sista ja kaikille oppi­joille näky­vistä tavoit­teista on uusi digi­taa­li­nen palvelu, johon kootaan sekä ammat­ti­kor­kea­kou­lu­jen että yliopis­to­jen jatku­van oppi­mi­sen koulu­tus­tar­jonta. Palvelu kulkee tässä vaiheessa nimellä jatku­van ja jous­ta­van oppi­mi­sen tarjotin.

Palve­lun tavoit­teena on, että oppijat löytä­vät helposti yhdestä paikasta tutkin­toon johta­mat­to­man koulu­tuk­sen sekä pysty­vät vaivat­to­masti vertai­le­maan vaih­toeh­toja. Vertai­lun avulla oppijat löytä­vät parhai­ten omaan elämän­ti­lan­tee­seensa, aika­tau­lui­hinsa ja tarpei­siinsa vastaa­van koulutuksen.

Oppi­joi­den lisäksi uusi palvelu mahdol­lis­taa korkea­kou­luille yhä useam­man oppijan saavut­ta­mi­sen. Korkea­kou­lut pysty­vät hyödyn­tä­mään palve­lun kerryt­tä­mää dataa esimer­kiksi oman koulu­tus­tar­jon­nan suun­nit­te­luun ja suuntaamiseen.

Jatku­van ja jous­ta­van oppi­mi­sen tarjo­tinta kehi­te­tään yhdessä pilot­ti­kor­kea­kou­lu­jen ja testi­käyt­tä­jien kanssa. Kehi­tys­työ etenee vaiheit­tain, neljän tekni­sen osajul­kai­sun kautta. Jokai­nen osajul­kaisu rikas­taa palve­lun sisäl­töä ja laajen­taa toiminnallisuuksia.

Ensim­mäi­sen vaiheen pilot­ti­kor­kea­kou­lu­jen joukossa on myös Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu. Olemme kehit­tä­mässä yleensä taka-alalle ja huomioi­matta jäävää koulu­tus­tar­jon­taa eli itseo­pis­ke­lua tukevaa ja ei-opin­to­pis­teitä tuot­ta­vaa koulutustarjontaa.

Lisää tietoa Uudet palve­lut – Digivisio2030

Kirjoit­taja erikois­suun­nit­te­lija Mervi Lätti