Jouluinen kukka-asetelma jossa punaisia kukkia

Kare­lian vuoden 2022 kiel­te­no­pis­ke­lija ja kieli­teko on valittu

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun kielten ja vies­tin­nän opet­ta­jat nimeä­vät syys­lu­ku­kau­den 2022 lopussa vuoden kieli­teon ja kiele­no­pis­ke­li­jan. Haluamme tällä eleellä nostaa esiin kieli- ja vies­tin­tä­osaa­mi­sen merki­tystä ja kannus­taa sekä opis­ke­li­joita että henki­lö­kun­taa kehit­tä­mään kansain­vä­listä vuoro­vai­ku­tusta. Vuoden 2022 kiele­nop­pi­jaksi on valittu trade­no­mio­pis­ke­lija Markus Hirvo­nen ja vuoden kieli­teosta on palkittu Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun kuraat­to­rit Leena Hiltu­nen ja Päivi Laak­ko­nen.

Vuoden kiele­nop­pi­jalla posi­tii­vi­nen ote kieli­tai­don kehittämiseen

Markus Hirvo­nen on moni­muoto-opis­ke­lunsa aikana sinnik­käästi kehit­tä­nyt omaa kieli- ja vies­tin­tä­osaa­mis­taan. Hän on osal­lis­tu­nut Kare­lian tarjoa­miin englan­nin ja ruotsin valmen­ta­viin opin­toi­hin paran­taak­seen lähtö­ta­so­aan ennen tutkin­toon kuulu­via kielio­pin­toja. Vuonna 2022 hän on suorit­ta­nut molem­mat trade­no­mi­tut­kin­toonsa kuulu­vat englan­nin opin­to­jak­sot aika­tau­lussa. Markus on menes­ty­nyt erin­omai­sesti myös saksan kielen opin­noissa. Markuk­sella on kielten ja vies­tin­nän opet­ta­jien mielestä poik­keuk­sel­li­sen ahkera työote ja posi­tii­vi­nen asenne kieli­tai­don kehittämiseen. 

Mieshenkilö jolla vaalea villapaita ja kädessä kortti jossa lukee Kiitos
Vuoden kiele­nop­pija Markus Hirvo­nen. Kuva: Laura Väistö

Kuraat­to­rit tekevät työtä opin­to­jen sujuvoittamiseksi

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun kuraat­to­rit Leena Hiltu­nen ja Päivi Laak­ko­nen spar­raa­vat ja rohkai­se­vat tarmok­kaasti opis­ke­li­joita nyt, kun koro­na­ra­joi­tus­ten jälkeen olemme siir­ty­neet takai­sin lähio­pe­tuk­seen. Tällä turva­taan mahdol­li­sim­man varhain, ettei kukaan putoa opin­to­jak­soilta, lannistu tai jää yksin. Leena tukee kansain­vä­li­siä opis­ke­li­joita myös englan­niksi, mikä edistää koulu­tuk­sen yhden­ver­tai­suutta. Molem­mat kuraat­to­rit tekevät yhteis­työtä kielten ja vies­tin­nän opet­ta­jien kanssa opin­to­jen suju­voit­ta­mi­seksi. Esimer­kiksi Vauhtia opin­toi­hin -hank­keessa he ovat toimi­neet yhteis­työssä kiel­ten­ope­tuk­sen kanssa, kun tuet­tuja englan­nin ja ruotsin opin­to­jak­so­to­teu­tuk­sia on pilo­toitu muuta­milla aloilla. Tämä tuki­toimi on tarkoi­tettu niille opis­ke­li­joille, jotka ovat jo yrit­tä­neet suorit­taa opin­to­jak­soa opetus­suun­ni­tel­man mukai­sesti, mutta eivät ole saaneet kirjal­lista osuutta tehtyä hyväksytysti.

Vas. kuraat­tori Leena Hiltu­nen ja kiel­ten­opet­taja Hanna Ronkai­nen. Kuva: Marita Suomalainen.

Kare­lian kiel­ten­opet­ta­jat onnit­te­le­vat nyt palkit­tuja Markusta, Leenaa ja Päiviä ja kiit­tä­vät yhteis­työstä.  Samalla he kannus­ta­vat kaikkia opis­ke­li­joita, tulevia asian­tun­ti­joita, kehit­tä­mään ja laajen­ta­maan kieli- ja vies­tin­tä­osaa­mis­taan. Kare­liassa onkin opin­to­jen aikana hyvät mahdol­li­suu­det valmis­tau­tua kansain­vä­lis­ty­vän työelä­män eri tehtä­viin vaik­kapa teke­mällä kielten valin­nai­sia opintojaksoja.


Kirjoit­ta­jat:

Riitta Hytti­nen, lehtori, Karelia-ammattikorkeakoulu

Kirsi-Marja Toiva­nen, yliopet­taja, Karelia-ammattikorkeakoulu

Artik­ke­li­kuva: CHUTTERSNAP / Unsplash