hakeminen

Toimin­ta­te­ra­peut­ti­kou­lu­tus Kare­lian veto­voi­mai­sin koulu­tus kevään yhteishaussa

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­luun haki 30.3.3023 päät­ty­neessä kevään toisessa korkea­kou­lu­jen yhteis­haussa yhteensä 4792 hakijaa, joista 1392 oli valin­nut Kare­lian ensi­si­jai­seksi haku­koh­teek­seen. Sekä ensi­si­jais­ten että koko­nais­ha­ki­ja­määrä ovat samalla tasolla kuin viime vuonna.

Koulu­tuk­sista veto­voi­mai­sim­mat eli eniten haki­joita suhteessa aloi­tus­paik­koi­hin, olivat toimin­ta­te­ra­peut­ti­kou­lu­tus, sosio­no­mi­kou­lu­tus sekä tieto­jen­kä­sit­te­lyn koulutus.

– Olemme aloit­ta­massa toimin­ta­te­ra­peut­ti­kou­lu­tusta, jota ei ole ollut tarjolla koko itäisen Suomen alueella. On todella hienoa, että koulu­tus oli näin veto­voi­mai­nen ja haki­joita on lähes kaikista Suomen maakun­nista. Valit­semme aloit­ta­vaan ryhmään 25 opis­ke­li­jaa. Yhteensä haki­joita tähän koulu­tuk­seen oli 413, joista 129 oli ensi­si­jai­sia haki­joita, kertoo vara­reh­tori Pekka Auvinen.

Tieto­jen­kä­sit­te­lyn koulu­tus rikkoi hakijaennätyksensä

Määräl­li­sesti eniten haki­joita saatiin tieto­jen­kä­sit­te­lyn koulu­tuk­seen (879). Koko­naan verkossa toteu­tet­tava tieto­jen­kä­sit­te­lyn trade­no­mi­kou­lu­tus rikkoi viime vuoti­sen haki­jaen­nä­tyk­sensä noin 100 haki­jalla. Haki­joita saatiin ympäri Suomen, eniten Uudel­ta­maalta ja vasta toiseksi eniten Pohjois-Karja­lasta. Myös Pirkan­maa ja Varsi­nais-Suomi erot­tu­vat eduk­seen tieto­jen­kä­sit­te­lyn hakutilastossa.

Amma­til­li­sella perus­tut­kin­noilla hake­nei­den määrä oli tänä vuonna samalla tasolla kuin yliop­pi­las­tut­kin­non suorit­ta­nei­den määrä. Kaikista haki­joista hieman yli kolmas­osa on pohjois­kar­ja­lai­sia, mutta myös uusi­maa­lai­set ja pohjois­sa­vo­lai­set hakijat ovat löytä­neet Kare­lian koulutustarjonnan.

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lussa oli kevään toisessa korkea­kou­lun yhteis­haussa 850 opis­ke­lu­paik­kaa, joista ylem­piin ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tut­kin­toi­hin johta­via opis­ke­lu­paik­koja oli 145. Opis­ke­li­joita vali­taan koulu­tuk­siin useam­malla eri valin­ta­ta­valla, joista ylei­sim­mät ovat todis­tus­va­linta sekä kesä­kuun alussa järjes­tet­tävä AMK-valintakoe.

Opis­ke­li­ja­va­lin­to­jen tulok­set julkais­taan viimeis­tään 7.7.2023. Opinnot alkavat elokuussa 2023.