Kansain­vä­li­nen puura­ken­ta­mi­sen tapah­tuma Joen­suussa toukokuussa

Järjes­tyk­ses­sään toinen Drivers for Wood Construc­tion (DWC) -tapah­tuma järjes­te­tään Joen­suun Tiede­puis­tolla 15.-16.5.2023. Tapah­tu­man teemana on tänä vuonna ”Puu vähä­hii­li­sessä raken­ta­mi­sessa”. Tapah­tuma muodos­tuu semi­naa­ri­päi­västä sekä vierai­luista Joen­suun alueen viimei­sim­piin puura­ken­ta­mi­sen kohteisiin.

DWC-tapah­tuma järjes­tet­tiin ensim­mäi­sen kerran vuonna 2019 ja se keräsi yhteen noin 180 alan ammat­ti­laista ja opis­ke­li­jaa 12 eri maasta.

Alusta alkaen tavoit­teena on ollut tehdä DWC-tapah­tu­masta sään­nöl­li­sin välia­join tois­tuva foorumi, joka yhdis­tää puun käytöstä raken­ta­mi­sessa kiin­nos­tu­neet. Joensuu on luon­teva paikka tällai­selle semi­naa­rille, sillä täällä on merkit­tävä osaa­mis­kes­kit­tymä puhut­taessa puuma­te­ri­aa­lista ja sen käyt­tä­mi­sestä raken­ta­mi­sessa. DWC-tapah­tuma oli tarkoi­tus järjes­tää uudel­leen jo aikai­sem­min, mutta Covid-19 pande­mia on estänyt sen tähän saakka, taus­toit­taa tapah­tu­man järjes­tä­jiin lukeu­tuva Mikko Matvei­nen Karelia-ammattikorkeakoulusta.

DWC-tapah­tuma kokoaa yhteen puura­ken­ta­mi­sa­lan toimi­jat, mukaan lukien tutki­mus- ja kehitys, puutuo­te­teol­li­suus, suun­nit­te­li­jat, raken­nus­liik­keet, päät­tä­jät sekä käytän­nön toimi­jat. Tapah­tuma pyrkii käytän­nön­lä­hei­sesti tuomaan esille uusinta tietoa ja käytän­teitä ja eroaa siten tieteel­li­sistä konfe­rens­seista. Lisäksi kanta­vana teemana on tuoda esille Joen­suun alueen osaa­mista ja toimi­joita ja hankkeita.

Tapah­tu­man järjes­tää Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu yhteis­työssä Itä-Suomen Yliopis­ton, Luon­non­va­ra­kes­kuk­sen ja Euroo­pan Metsäins­ti­tuu­tin kanssa. Part­ne­reina ja spon­so­reina toimi­vat Ympä­ris­tö­mi­nis­te­riön Puura­ken­ta­mi­sen ohjelma, Puuinfo Oy, Rothoblaas SRL ja Joen­suun kaupunki.