Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lusta valmis­tu­nei­den työl­lis­ty­mi­nen huippulukemissa

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lusta valmis­tu­nei­den opis­ke­li­joi­den työl­lis­ty­mi­nen on huip­pu­lu­ke­missa. Kare­liassa vuonna 2020 valmis­tu­neista opis­ke­li­joista vuosi valmis­tu­mi­sen jälkeen oli työl­lis­ty­neitä peräti 91,1 %. Korkeim­mat työl­li­syys­pro­sen­tit olivat sosi­aali- ja tervey­sa­lalla, teknii­kan alalla sekä tieto­jen­kä­sit­te­lyssä. Erityi­sen hyvin onnis­tut­tiin myös ylemmän ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tut­kin­non suhteen, sillä heillä työl­lis­ty­mis­pro­sentti oli puhdas 100. 

Kare­liasta valmis­tu­nei­den työl­lis­ty­mis­pro­sentti oli toiseksi korkein kaikki korkea­kou­lut huomioiden. 

– Tämä on erit­täin hieno tulos! Kare­lian tehtä­vänä on koulut­taa koulu­tus­vas­tuit­temme puit­teissa osaavia ammat­ti­lai­sia työelä­män tarpei­siin. Kun valmis­tu­neista opis­ke­li­joista sijoit­tui Pohjois-Karja­lan alueelle noin kaksi kolmas­osaa, voin edel­leen­kin hyvällä syyllä todeta, että maakun­tamme työl­li­sistä iso osa on oman korkea­kou­lumme kasvat­teja, kertoo rehtori Petri Raivo.

Kare­liassa suori­tet­tiin vuonna 2020 yhteensä 662 ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tut­kin­toa ja 97 ylempää ammattikorkeakoulututkintoa.

Myös valta­kun­nal­li­sesti ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tut­kin­not työl­lis­tä­vät hyvin. Ammat­ti­kor­kea­kou­luista valmis­tui vuonna 2020 yhteensä noin 27 000 opis­ke­li­jaa, joista vuoden kulut­tua 87,5 % oli mukana työelä­mässä. Vasta­val­mis­tu­nei­den työl­lis­ty­mistä mita­taan vuosi valmis­tu­mi­sen jälkeen.

Lähde: Opetus­hal­lin­non tilas­to­pal­velu vipunen.fi.