Karelia liittyi korkea­kou­lu­jen Climate Univer­sity -verkostoon

Karelia liittyi korkea­kou­lu­jen Climate Univer­sity -verkos­toon – kestä­vän kehi­tyk­sen ja ilmas­ton­muu­tok­sen kurs­seja tarjolla verkossa

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu on liit­ty­nyt suoma­lais­ten korkea­kou­lu­jen muodos­ta­man Climate Univer­sity-verkos­ton jäse­neksi. Verkos­ton jäse­nyys tarjoaa Kare­lian opis­ke­li­joille mahdol­li­suu­den osal­lis­tua verkos­ton järjes­tä­mille opin­to­jak­soille osana opin­to­jaan ja mahdol­li­suu­den nostaa osaa­mis­taan ilmas­ton­muu­tok­sesta ja kestä­västä kehi­tyk­sestä uudelle tasolle.

Kurssit ovat avoimia kaikille kiin­nos­tu­neille ja ne toteu­te­taan verkko-opetuk­sena. Etäteh­tä­vien lisäksi tarjolla on myös reaa­liai­kaista opetusta.

Saadak­seen kurs­sista opin­to­pis­teitä opis­ke­li­jan on oltava kirjoilla kump­pa­ni­kor­kea­kou­lussa tai avoi­messa korkea­kou­lussa. Ilmas­to­y­li­opis­ton kurssit sopivat ilmas­ton­muu­tos- ja kestä­vyy­sai­heista kiin­nos­tu­neille opis­ke­li­joille, opet­ta­jille ja muille jo työelä­mässä vaikut­ta­ville. Kurs­sien kieli on pääsään­töi­sesti englanti. Kurs­seista viisi on saata­villa myös suomeksi, ja uusia kään­nök­siä työstetään.

– Verkos­toon liit­ty­mi­nen on keino tarjota kaikille Kare­lian opis­ke­li­joille osana opin­to­jaan mahdol­li­suus kasvat­taa ymmär­rystä erit­täin tärkeistä ja ajan­koh­tai­sista teemoista, kuten kier­to­ta­lou­den järjes­tel­mistä. Kannus­tamme myös opet­ta­jiamme osal­lis­tu­maan kurs­seille ja lisää­mään tieto­aan näistä asioista, kertoo vara­reh­tori Pekka Auvinen.

Tiedot kurs­seille ilmoit­tau­tu­mista löyty­vät Climate Univer­si­tyn blogista osoit­teesta blogs.helsinki.fi/climateuniversity. Blogiin päivi­te­tään aina luku­vuo­den alussa tulevan syksyn ja kevään kurssit. Myös Climate Univer­si­tyn sähkö­pos­ti­lis­talle ilmoit­tau­tu­malla saa tiedon tule­vista kurs­seista. Lisäksi verkos­ton ammat­ti­kor­kea­kou­lut tarjoa­vat omia kurs­se­jaan Campus Onlinen kautta.

Kesällä 2023 voi opis­kella seuraa­vat kurssit:

  • Ilmasto.nyt tutus­tu­mis­kurssi 2.5.-13.6.2023
  • Johda­tus kestä­vän tule­vai­suu­den opin­toi­hin, 3 op
  • Una Europa Micro-Creden­tial in Sustai­na­bi­lity, 10 ECTS (AMK/Bachelor level)
  • Intro­duc­tion to sustai­na­bi­lity, 3 ECTS (AMK/Bachelor level)
  • Ilmasto.nyt / Climate.now, 2 ECTS (AMK/Bachelor level)
  • Kiertotalous.nyt / Circular.now, 3 ECTS (AMK/Bachelor level)
  • Leaders­hip for sustai­nable change, 2 ECTS (YAMK/Master level)