Kirjas­ton vies­tin­tä­ky­se­lyn tuloksia

Kysely kirjas­ton vies­tin­nästä ja maalis­kuussa uudis­tu­neen Karelia-Finnan käytet­tä­vyy­destä oli avoinna 4.-30.4. ja linkki kyse­lyyn oli esillä Karelia-Finnassa, intrassa/Pakissa ja kirjas­ton huhti­kuun uutis­kir­jeessä. Vastauk­sia saimme yhteensä 22, kiitos kaikille vastan­neille! Yhteys­tie­tonsa jättä­nei­den kesken arvot­tiin 3 pientä tuote­pal­kin­toa ja arvon­nan voit­ta­jille on ilmoi­tettu henkilökohtaisesti.

Kyselyn tulos­ten perus­teella seura­tuim­pia kirjas­ton vies­tin­tä­ka­na­via olivat kirjas­ton uutis­kirje, Karelia-Finna, opiskelijoiden/henkilökunnan intra sekä Tuudo. Pääsään­töi­sesti näihin kana­viin oltiin tyyty­väi­siä, suurin osa vastaa­jista ei halua seurata kirjas­ton tiedot­ta­mista minkään muun kanavan kautta. Muuta­mia mainin­toja uusiksi vies­tin­tä­ka­na­viksi saivat infoTV ja sähköposti.

Uudis­tu­nee­seen Karelia-Finnaan oltiin tyyty­väi­siä. Karelia-Finnan ulkoasu koet­tiin selkeäksi 81,8% mielestä, Karelia-Finna help­po­käyt­töi­seksi 77,3% mielestä ja etsityt aineis­tot löyty­vät helposti 72,7% mielestä (täysin samaa mieltä tai jokseen­kin samaa mieltä). Kirjas­ton ajan­koh­tai­set asiat olivat selkeästi esillä 77,2% mielestä, aukio­loa­jat taas olivat selkeästi esillä 81,8% mielestä. 63,6% oli sitä mieltä, että kirjas­ton ajan­koh­tai­set asiat Karelia-Finnassa ovat kiin­nos­ta­via (täysin samaa mieltä tai jokseen­kin samaa mieltä).

77% vastaa­jista oli sitä mieltä, että kirjasto tiedot­taa riit­tä­västi tiedon­han­kin­nan opetuksesta/ohjauksesta ja avoi­missa palaut­teissa hyvästä tiedon­han­kin­nan ohjauk­sesta kiitet­tiin erik­seen. Kirjas­ton tiloista esiin nostet­tiin esimer­kiksi hiljai­sen työn tila ja onkin ollut mukava huomata, että tänä keväänä tilaa on käytetty ahke­rasti. Avoi­missa vastauk­sissa esille nostet­tiin myös se, että parempi opin­to­jen alku­vai­heen info ja opastus kirjas­tosta olisi tarpeen. Kaikille uusille opis­ke­li­joille järjes­te­tään heti luku­vuo­den alussa kirjas­toinfo ja olemme muuta­man viime vuoden aikana panos­ta­neet siihen, että kirjas­ton tarjoa­maa opetusta ja ohjausta olisi saata­villa tasai­sesti kaikille ryhmille opin­to­jen eri vaiheissa. 

Kehi­tämme kirjas­ton palve­luja ja vies­tin­tää jatku­vasti ja otamme palau­tetta mielel­lämme vastaan myös kyse­ly­jen ulko­puo­lella. Kiitos vielä kaikille kyse­lyyn vastanneille.