Tieto­joh­ta­mi­nen ja data-analy­tiikka paran­ta­vat orga­ni­saa­tion toimin­taa 

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu, Kaak­kois-Suomen ammat­ti­kor­kea­koulu (XAMK) ja Lapin ammat­ti­kor­kea­koulu käyn­nis­tä­vät Tieto­joh­ta­mi­nen ja data-analy­tiikka osaa­ja­kou­lu­tuk­sen, joka tarjoaa työka­luja ja taitoja orga­ni­saa­tion toimin­taa paran­ta­vaan tieto­joh­ta­mi­sen ja data-analy­tii­kan tehok­kaa­seen hyödyntämiseen. 

– Tämä koulu­tus tarjoaa inves­toin­nin tule­vai­suu­teen! Tieto­joh­ta­mi­sen ja data-analy­tii­kan osaaja ymmär­tää tieto­joh­ta­mi­sen koko­nai­suu­den ja osaa sovel­taa datan käyttöä johta­mi­sen työka­luna. Hän myös osaa analy­soida dataa ja kehit­tää omaa orga­ni­saa­tio­taan sen avulla, kertoo tiedolla johta­mi­sen lehtori Tiina Soininen. 

Opin­noissa hyödyn­ne­tään uusinta verk­ko­pe­da­go­giik­kaa: opis­ke­lija voi opis­kella ajasta ja paikasta riip­pu­matta oman aika­tau­lunsa mukaan verkossa. Erilai­sia oppi­mi­sen tarpeita ja tapoja tuetaan uuden­lai­silla digi­taa­li­silla mene­tel­millä. Moti­vaa­tio oppi­mi­seen luodaan mm. moni­muo­tois­ta­malla opin­toja mikro-oppi­mi­sen keinoin. 

– Koulu­tus on tarkoi­tettu kaikille työi­käi­sille koulu­tus­taus­tasta riip­pu­matt­data-analy­tii­kan osuu­dessa lähde­tään liik­keelle alkeista ja opis­ke­lija oppii miten voi itse hakea tietoa tieto­kan­nasta sekä näppä­riä tapoja visua­li­soida ja esittää haettua dataa tarvit­se­mas­saan seuran­nassa, jatkaa Soininen. 

Koulu­tus sopii erityi­sesti henki­löille, jotka ovat kiin­nos­tu­neita tieto­joh­ta­mi­sesta ja data-analy­tii­kasta, etsivät uutta tietoa ja uusia uranä­ky­miä, halua­vat päivit­tää osaa­mis­taan ja hankkia lisä­pä­te­vyyttä sekä halua­vat hyödyn­tää tietoa liike­toi­min­tansa kehit­tä­mi­sessä.  
 
Koulu­tus järjes­te­tään kolmen korkea­kou­lun yhteis­työnä niin, että opinnot alkavat 7.8.2023 ja päät­ty­vät 11.8.2024. Opis­kel­ta­viin koko­nai­suuk­siin ja tarkem­piin ajan­koh­tiin voi tutus­tua osoit­teessa https://www.karelia.fi/taydennyskoulutus/tietojohtaminen-ja-data-analytiikka/ 

Ilmoit­tau­tu­mis­lin­kit avataan 17.5.2023 mennessä korkea­kou­lu­jen verkkosivuilla.