Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun lehtori Olli­pekka Hako­selle Työyh­tei­sön hyvä tyyppi -stipendi

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun lehtori Olli­pekka Hako­selle on myön­netty Metsä­mies­ten Säätiön Työyh­tei­sön hyvä tyyppi -stipendi. Stipen­din arvo on 500 euroa.

Stipen­diä esit­ti­vät Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun lehto­rit Jyry Eronen, Esa Etelä­talo, Markus Huhti­nen, Pekka Huotari ja Sini Ranta­nen, koulu­tus­pääl­likkö Sanna Kasu­ri­nen sekä yliopet­taja Ari Talk­kari, Karelwood Oy:stä projek­ti­pääl­likkö Hannu Lehi­koi­nen-Eriks­son, Metsä Fores­tista operaa­tio­asian­tun­tija Eero Hotanen ja metsä­asian­tun­tija Janne-Pekka Miet­ti­nen sekä UPM:stä metsä­neu­voja Simo Salminen.

Stipen­din perus­te­luksi he totea­vat seuraavaa:

Olli­pekka suoriu­tuu metsäi­sistä opetus­teh­tä­vis­tään erin­omai­sesti ja kehit­tää innok­kaasti uusia teke­mi­sen tapoja sekä sisäl­töjä yhteis­työssä työka­ve­rei­den ja metsä­alan toimi­joi­den kanssa. Hän tukee työka­ve­reita asian­tun­te­muk­sel­laan ja on mieluusti aina autta­vana osapuo­lena, kun joku orga­ni­saa­tiomme jäsen tai tiimi tarvit­see apua työyh­tei­sömme arjessa. Olli­pekka pitää aina huolta siitä, että yhtei­set päämää­rämme toteu­tu­vat hyvin. Opis­ke­li­jamme arvos­ta­vat kovasti Olli­pek­kaa etenkin hänen autta­vai­suu­tensa, asian­tun­te­muk­sensa ja erin­omai­sen uraoh­jauk­sensa johdosta. Toimin­nal­laan työyh­tei­sössä ja verkos­toissa Olli­pekka luo erin­omai­sesti hyvää metsämieshenkeä.

Metsä­mies­ten Säätiö haluaa nostaa ”Työyh­tei­sön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyh­tei­sö­san­ka­reita metsä­alalla, sillä osaava ja moti­voi­tu­nut ihminen on metsä­alan tule­vai­suu­den keskei­sin menes­tys­te­kijä ja alan toimin­ta­kult­tuu­rin rakentaja. 

Stipen­din myön­tä­mis­pe­rus­teina ovat:

  • itsensä johta­mi­nen (innos­tuu arjen onnis­tu­mi­sista ja kannus­taa onnis­tu­maan, uskal­taa pysäh­tyä ja olla läsnä)
  • vastuun otta­mi­nen (tunnis­taa omat ja muiden mahdol­li­suu­det, huoleh­tii työka­ve­reista, suhtau­tuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuul­li­sesti utelias ja valmis kehit­ty­mään, innos­tuu työelä­män moni­muo­toi­suu­desta ja ajat­te­lun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotet­ta­van metsä­mies­hen­gen ylläpitäminen

Metsä­mies­ten Säätiö on 1948 perus­tettu yleis­hyö­dyl­li­nen säätiö, jonka tehtä­vänä on metsä­alan kehit­tä­mi­nen sekä alalla toimi­vien ihmis­ten hyvin­voin­nin edis­tä­mi­nen. Säätiö jakaa oman sijoi­tus­toi­min­tansa tuottoa alalle tavoit­teel­li­sin apura­hoin ja stipendein.

Myön­ne­tyistä Työyh­tei­sön Hyvistä Tyypeistä tiedot­teet Säätiön verk­ko­si­vulla ja lisä­tie­toa stipen­deistä: www.mmsaatio.fi/stipendit