Tieto- ja vies­tin­tä­tek­nii­kan koulu­tus käyn­nis­tyy yritysyhteistyöllä

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun koulu­tus­vas­tuu on laajen­tu­nut tänä vuonna, kun Kare­liassa oli kevään ensim­mäi­sessä yhteis­haussa haet­ta­vana tieto- ja vies­tin­tä­tek­nii­kan insi­nöö­rien koulu­tus. Koulu­tuk­seen haki yli 1100 hakijaa Suomesta ja ulkomailta.

– Tieto- ja vies­tin­tä­tek­nii­kan koulu­tus päättyi Kare­liassa muutama vuosi sitten, mutta nyt olemme käyn­nis­tä­mässä koulu­tusta tois­ta­mi­seen. Uusi tutkin­tomme liittyy vahvasti ICT-yritys­ten todel­li­siin osaa­mis­tar­pei­siin. Työn murros ja siihen liit­tyvä vahva digi­ta­li­nen osaa­mi­nen ovat haaste, johon olemme nyt osal­tamme vastaa­massa., kertoo rehtori Petri Raivo.

Ohjel­mis­to­tuo­tan­toon, älyk­kää­seen auto­maa­tioon ja data-analy­tiik­kaan suun­tau­tuva koulu­tus nojau­tuu vahvaan yrity­syh­teis­työ­hön. Alueen elin­kei­noe­lämä on puol­ta­nut uutta koulu­tusta – tuki­joita ovat esimer­kiksi Abloy Oy, Arbo­naut Oy, Busi­ness Joensuu Oy, CGI Suomi Oy, Colla­pick Oy sekä Fastroi Oy. Lisäksi koulu­tus on saanut hanke­ra­hoi­tusta Otsa­korpi-säätiöltä, Pohjois-Karja­lan maakun­ta­lii­tolta sekä Etelä-Savon elin­keino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta.

Tieto- ja vies­tin­tä­tek­nii­kan osaa­jille on suuri valta­kun­nal­li­nen ja alueel­li­nen tarve. Itä-Suomessa on nopeasti kasva­via yrityk­siä, joiden kasvua rajoit­taa alueen osaajapula.

-Tieto­tek­nii­kan insi­nöö­ri­kou­lu­tus paran­taa rekry­toin­ti­po­ten­ti­aa­lia ja sitä kautta olemme mukana tuke­massa yritys­ten kasvua ja kansain­vä­lis­ty­mistä. Haluan Kare­lian puolesta kiittää lämpi­mästi kaikkia niitä tahoja, jotka ovat omalla merkit­tä­vällä panok­sel­laan mahdol­lis­ta­neet tämän maakun­nalle erit­täin tärkeän koulu­tuk­sen raken­nus­työn ja opetuk­sen sujuvan käyn­nis­tä­mi­sen, jatkaa rehtori Petri Raivo.

ICT-alan osaa­mi­sen tarve monia­lais­tuu ja digi­ta­li­saa­tio­ke­hi­tyk­sen myötä entistä useampi yritys ja orga­ni­saa­tio on ottanut ICT:n keskei­seksi stra­te­gi­sen ja opera­tii­vi­sen kehit­tä­mi­sen kohteeksi. Tieto- ja vies­tin­tä­tek­nii­kan insi­nöö­ri­kou­lu­tus kytkey­tyy tiiviisti myös Kare­lian omiin stra­te­gi­siin tavoitteisiin.