Eveliina Miikkulainen on Karelia-ammattikorkeakoulun vuoden 2023 alumni

Karelia-ammattikorkeakoulun vuoden 2023 alumniksi on valittu vuonna 2018 tradenomiksi valmistunut Eveliina Miikkulainen.

Perusteluissa todetaan, että Eveliina Miikkulainen menestyi liiketalouden opinnoissaan erinomaisesti ja oli erittäin aktiivinen markkinoimaan Karelia-ammattikorkeakoulua eri foorumeilla.

– Eveliina on valmistumisensa jälkeen jatkanut samaan malliin Karelian markkinoimista. Hän on loistava esimerkki urallaan menestyneestä nuoresta naisesta, joka murtaa lasikattoja ja toimialarajoja, kertoo lehtori Ulla Kärnä.

Kareliasta valmistumisen jälkeen Eveliina Miikkulainen on työskennellyt myynnin ja markkinoinnin parissa.

– Vuonna 2018 alettiin julkaista paljon erilaisia podcasteja, ja niiden kautta löysin kiinnostukseni ohjelmistorobotiikkaan ja koneoppimiseen, vaikken aiemmin ollut kiinnostunut teknologiasta juuri lainkaan.

Pian hän päätyi opiskelemaan Kareliaan Ohjelmistorobotiikka palveluprosessien automatisoinnissa -koulutukseen, joka oli työn ohella suoritettava 60 opintopisteen korkeakouludiplomikokonaisuus.

– Ohjelmistorobotiikan opinnot osoittivat työnantajille kiinnostukseni IT-alaa kohtaan, ja jo ennen opintojen aloitusta avasin ensimmäiset keskustelut työllistymisestä IT-alan yritykseen, jossa aloitinkin sitten työt vuonna 2019. Nykyään työskentelen projektipäällikkönä Solitalla, kertoo Miikkulainen

Eveliina Miikkulainen kokee, että IT-ala on valtavan mielenkiintoinen ja dynaaminen, ja hän toivoo, että opiskelijat uskaltaisivat haastaa omaa ajatteluaan ja omaa osaamistaan, kehittämään omaa osaamistaan esimerkiksi pienillä opintokokonaisuuksilla sekä tuomaan kiinnostuksen rohkeasti esiin työnantajille sosiaalisessa mediassa.

– IT-ala tarvitsee rohkeita, uudella tavalla ajattelevia ihmisiä, joiden sukupuoli tai koulutustausta ei määrittele sitä, mihin ihminen pystyy.

Karelia-ammattikorkeakoulun vuoden alumni on valittu vuodesta 2017 alkaen. Alumneja ovat kaikki Kareliasta, Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta tai niitä edeltävistä oppilaitoksista valmistuneet opiskelijat sekä kansainväliset vaihto-opiskelijat. Alumnitoiminnan tavoitteena on kehittää Karelian työelämäläheisyyttä ja tukea opiskelijoiden työelämäyhteyksien syntymistä. Alumnit voivat mm. toimia opetuksessa asiantuntijaluennoitsijoina, kutsua opiskelijaryhmiä opintovierailulle työpaikalleen, tarjota opiskelijoille harjoittelupaikkoja, projekteja ja opinnäytetyön aiheita sekä toimia mentoreina ja alan työelämään perehdyttäjinä.

Vuoden alumni Eveliina Miikkulainen