Eveliina Miik­ku­lai­nen on Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun vuoden 2023 alumni

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun vuoden 2023 alum­niksi on valittu vuonna 2018 trade­no­miksi valmis­tu­nut Eveliina Miikkulainen.

Perus­te­luissa tode­taan, että Eveliina Miik­ku­lai­nen menes­tyi liike­ta­lou­den opin­nois­saan erin­omai­sesti ja oli erit­täin aktii­vi­nen mark­ki­noi­maan Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lua eri foorumeilla.

– Eveliina on valmis­tu­mi­sensa jälkeen jatka­nut samaan malliin Kare­lian mark­ki­noi­mista. Hän on lois­tava esimerkki ural­laan menes­ty­neestä nuoresta naisesta, joka murtaa lasi­kat­toja ja toimia­la­ra­joja, kertoo lehtori Ulla Kärnä.

Kare­liasta valmis­tu­mi­sen jälkeen Eveliina Miik­ku­lai­nen on työs­ken­nel­lyt myynnin ja mark­ki­noin­nin parissa.

– Vuonna 2018 alet­tiin julkaista paljon erilai­sia podcas­teja, ja niiden kautta löysin kiin­nos­tuk­seni ohjel­mis­to­ro­bo­tiik­kaan ja koneop­pi­mi­seen, vaikken aiemmin ollut kiin­nos­tu­nut tekno­lo­giasta juuri lainkaan.

Pian hän päätyi opis­ke­le­maan Kare­li­aan Ohjel­mis­to­ro­bo­tiikka palve­lu­pro­ses­sien auto­ma­ti­soin­nissa -koulu­tuk­seen, joka oli työn ohella suori­tet­tava 60 opin­to­pis­teen korkeakouludiplomikokonaisuus.

– Ohjel­mis­to­ro­bo­tii­kan opinnot osoit­ti­vat työnan­ta­jille kiin­nos­tuk­seni IT-alaa kohtaan, ja jo ennen opin­to­jen aloi­tusta avasin ensim­mäi­set keskus­te­lut työl­lis­ty­mi­sestä IT-alan yrityk­seen, jossa aloi­tin­kin sitten työt vuonna 2019. Nykyään työs­ken­te­len projek­ti­pääl­lik­könä Soli­talla, kertoo Miikkulainen

Eveliina Miik­ku­lai­nen kokee, että IT-ala on valta­van mielen­kiin­toi­nen ja dynaa­mi­nen, ja hän toivoo, että opis­ke­li­jat uskal­tai­si­vat haastaa omaa ajat­te­lu­aan ja omaa osaa­mis­taan, kehit­tä­mään omaa osaa­mis­taan esimer­kiksi pienillä opin­to­ko­ko­nai­suuk­silla sekä tuomaan kiin­nos­tuk­sen rohkeasti esiin työnan­ta­jille sosi­aa­li­sessa mediassa.

– IT-ala tarvit­see rohkeita, uudella tavalla ajat­te­le­via ihmisiä, joiden suku­puoli tai koulu­tus­tausta ei määrit­tele sitä, mihin ihminen pystyy.

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun vuoden alumni on valittu vuodesta 2017 alkaen. Alum­neja ovat kaikki Kare­liasta, Pohjois-Karja­lan ammat­ti­kor­kea­kou­lusta tai niitä edel­tä­vistä oppi­lai­tok­sista valmis­tu­neet opis­ke­li­jat sekä kansain­vä­li­set vaihto-opis­ke­li­jat. Alum­ni­toi­min­nan tavoit­teena on kehit­tää Kare­lian työelä­mä­lä­hei­syyttä ja tukea opis­ke­li­joi­den työelä­mäyh­teyk­sien synty­mistä. Alumnit voivat mm. toimia opetuk­sessa asian­tun­ti­ja­luen­noit­si­joina, kutsua opis­ke­li­ja­ryh­miä opin­to­vie­rai­lulle työpai­kal­leen, tarjota opis­ke­li­joille harjoit­te­lu­paik­koja, projek­teja ja opin­näy­te­työn aiheita sekä toimia mento­reina ja alan työelä­mään perehdyttäjinä.

Vuoden alumni Eveliina Miikkulainen