Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu mukana Roska liikkuu -tapah­tu­massa 3.-4.10.2023

Itä-Suomen yliopisto, Savonia-amk, Karelia-amk, korkea­kou­lu­jen SYKETTÄ-liikun­ta­pal­velu sekä Savon ammat­tio­pisto Sakky ja Pohjois-Karja­lan koulu­tus­kun­tayh­tymä Riveria järjes­tä­vät yhteis­voi­min Roska liikkuu -roskien­ke­ruu­ta­pah­tu­man kahdessa maakun­nassa 3.-4.10.2023. Tapah­tuma kytkey­tyy osaksi toimi­joi­den liikuntailtapäiviä.

– Kutsumme opis­ke­li­jat ja henki­lös­tön mukaan kerää­mään roskia joko yksin tai poru­kalla. Tavoit­teena on levit­täy­tyä ympäri kaupun­keja ja maakun­tia! Haas­tamme myös alueen yrityk­siä ja orga­ni­saa­tioita lähte­mään tyhy-hengessä kävely- tai juok­su­len­kille ja samalla kerää­mään roskia. Yhteis­työssä on voimaa, kertoo Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun vastuul­li­suus­koor­di­naat­tori Salla Anttila.

Tapah­tu­man järjes­tä­jät tarjoa­vat osal­lis­tu­jille roska­pus­seja ja hans­koja kampus­ten Roska liikkuu -tapah­tu­ma­pis­teillä yllä mainit­tuina aikoina tai sovit­taessa etukä­teen. Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun tapah­tu­ma­pis­teet sijait­se­vat Tikka­rinne- ja Wärt­silä-kampus­ten pääau­loissa. Kaikki tapah­tu­ma­pis­tei­den sijain­nit varmis­tu­vat lähem­pänä tapah­tu­maa.  Tapah­tu­ma­pis­teillä on tarjolla myös rajal­li­nen määrä roska­pih­tejä ja huomio­lii­vejä. Myös omat roska­pih­dit tai huomio­lii­vit voi ottaa mukaan.

Kerätyt roskat palau­te­taan tapah­tu­ma­pis­teelle tai yleisiin/omiin roska-astioihin.

– Toivomme, että tapah­tu­man jälkeen kukin porukka tai yksit­täi­nen kerääjä ilmoit­taa kerää­miensä roska­pus­sien määrän. Roskien keruusta voi jakaa kuvia sosi­aa­li­sessa mediassa hash­ta­geilla #roska­liik­kuu #arjen­pie­ne­te­ko­teot

Tapah­tu­maa on inspi­roi­nut Miljoona roska­pus­sia -kampanja, ja on jatkoa Itä-Suomen yliopis­ton toteut­ta­malle Arjen pienet ekoteot -haas­teelle ja osa yliopis­ton Vastuul­li­suus­vies­tin­tä­han­ketta.