sairaanhoitaja erillishaku

Kare­liassa käyn­nis­tyy kieli­tuettu sairaan­hoi­ta­ja­kou­lu­tus syksyllä 2024

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu ja Siun sote ovat käyn­nis­tä­neet tämän vuoden alussa Sairaan­hoi­ta­jaksi Pohjois-Karja­laan -hank­keen, jossa kehi­te­tään Pohjois-Karja­laan räätä­löity työnan­ta­ja­läh­töi­nen ulko­maa­lais­taus­tai­siin henki­löi­hin kohden­tuva rekry­tointi-, toteut­ta­mis- ja työl­lis­ty­mis­malli sairaanhoitajakoulutukseen.

Hank­keen myötä Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lussa käyn­nis­tyy syksyllä 2024 sairaan­hoi­ta­ja­kou­lu­tus, jossa 25 ulko­maa­lais­taus­taista sairaan­hoi­ta­jao­pis­ke­li­jaa aloit­taa opinnot kieli­tue­tusti. Vuonna 2022 tehdyn tarve­sel­vi­tyk­sen mukai­sesti pilot­ti­kie­lenä toimii venäjä.

Koulu­tus on suomen­kie­li­nen, mutta kahden ensim­mäi­sen opis­ke­lu­vuo­den aikana käyte­tään venäjää opetuk­sen tuki­kie­lenä. Koulu­tus on tarkoi­tettu venäjää puhu­ville henki­löille, joiden suomen kielen taito ei vielä riitä suomen­kie­li­seen sairaanhoitajakoulutukseen.

Opis­ke­lija tekee kieli­tuet­tuun sairaan­hoi­ta­ja­kou­lu­tuk­seen liit­ty­vät harjoit­te­lut Siun soten yksi­köissä. Sairaan­hoi­ta­ja­kou­lu­tuk­sen tavoit­teena on, että valmis­tut­tu­aan opis­ke­lija osaa koko­nais­val­tai­sesti hoitaa asia­kasta suomen kielellä.

Lisäksi Siun sote tarjoaa opis­ke­li­joille mahdol­li­suu­den työs­ken­nellä osapäi­väi­sesti hoitoa­lan työteh­tä­vissä opin­to­jen aikana. Valmis­tu­mis­vai­heessa syksyllä 2027 opis­ke­li­jalle tarjo­taan kokoai­kaista työtä sairaan­hoi­ta­jana Pohjois-Karja­lan alueella.

Eril­lis­haku venäjän kielellä tuet­tuun sairaan­hoi­ta­ja­kou­lu­tuk­sen tapah­tuu Opin­to­po­lussa 26.2.-15.3.2024. Haku­vai­hee­seen sisäl­tyy myös ennak­ko­teh­tävä, ja hakijan suomen kielen taito­taso tarkas­te­taan vielä valin­ta­ko­keessa yksi­lö­haas­tat­te­lulla ja kirjal­li­sella testillä.

Hakijan tulee asua Suomessa ja olla korkea­kou­lu­kel­poi­nen. Korkea­kou­lu­kel­poi­suus tarkoit­taa, että hakija on suorit­ta­nut esimer­kiksi lähtö­maas­saan koulu­tuk­sen, joka antaa siellä kelpoi­suu­den korkea­kou­luo­pin­toi­hin tai korkeakoulututkinnon.

Sairaan­hoi­ta­jaksi Pohjois-Karja­laan hanke, 1.1.2024-31.12.2027 (ESR+ ). Ryhmä­hanke, pääto­teut­taja Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu ja osato­teut­taja Pohjois-Karja­lan hyvinvointialue.

Lisä­tie­toja koulu­tuk­sen sisäl­löstä ja hake­mi­sesta www.karelia.fi/sairaanhoitaja.