Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu läpäisi Karvin auditoinnin

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu on läpäis­syt Kansal­li­sen koulu­tuk­sen arvioin­ti­kes­kuk­sen (Karvi) toteut­ta­man audi­toin­nin hyväk­sy­tysti. Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lulle myön­net­tiin laatu­leima, joka on voimassa kuusi vuotta.

Karelia sai audi­toin­ti­ryh­mältä kiitosta korkea­kou­lu­yh­tei­sössä hyvin tunnis­te­tusta laatu­jär­jes­tel­mästä, jonka tuot­ta­maa tietoa hyödyn­ne­tään moni­puo­li­sesti erityi­sesti ammat­ti­kor­kea­kou­lun johtamisessa.

– Kare­liassa on jo vuosia määrä­tie­toi­sesti kehi­tetty tiedol­la­joh­ta­mi­sen proses­seja ja työka­luja, joita käytämme aktii­vi­sesti hyväk­semme niin stra­te­gia­työssä kuin arjen johta­mi­ses­sa­kin. Ajan­ta­sai­nen tieto mahdol­lis­taa meille nopean reagoin­nin mahdol­li­siin oman toimin­tamme muutos­tar­pei­siin, kertoo rehtori Petri Raivo

Lisäksi audi­toin­ti­ryhmä piti Kare­lian vahvuuk­sina koulu­tus­ten suun­nit­te­lun ja TKI-toimin­nan vahvaa yhteyttä ammat­ti­kor­kea­kou­lun stra­te­gi­aan ja alueel­li­seen kehit­tä­mi­seen. Audi­toin­ti­ra­por­tissa tode­taan, että Karelia on merkit­tävä alueen työvoi­man ja osaa­jien koulut­taja sekä jatku­van oppi­mi­sen mahdol­li­suuk­sien tarjoaja. Kare­liassa työelä­mäyh­teis­työtä hyödyn­ne­tään koulu­tus­tar­jon­nan suun­nit­te­lussa. Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lussa yhteis­kun­nal­li­nen vaikut­ta­vuus syntyy onnis­tu­nei­den stra­te­gis­ten valin­to­jen ja hyvin toteu­tet­tu­jen perus­teh­tä­vien (tutkin­to­kou­lu­tus, TKI-toiminta ja jatkuva oppi­mi­nen) kautta.

Hyväk­sytty audi­tointi on osoitus siitä, että ammat­ti­kor­kea­kou­lun toiminta ja laatu­jär­jes­telmä täyt­tä­vät sekä kansal­li­set kritee­rit että euroop­pa­lai­set korkea­kou­lu­jen laadun­var­mis­tusta koske­vat kritee­rit. Audi­tointi kohdis­tuu korkea­kou­lun menet­te­ly­ta­poi­hin, joilla se yllä­pi­tää ja kehit­tää koulu­tuk­sen, tutki­muk­sen ja yhteis­kun­nal­li­sen vuoro­vai­ku­tuk­sen ja vaikut­ta­vuu­den laatua.

– Olemme tehneet pitkä­jän­tei­sesti töitä toimin­tamme kehit­tä­mi­seen. Kiitos tästä erin­omai­sesta tulok­sesta kuuluu koko henki­lös­tölle, opis­ke­li­ja­kun­nalle sekä yhteis­työ­kump­pa­neille, iloit­see rehtori Petri Raivo.

Kare­lian laatu­jär­jes­telmä on nyt audi­toitu kolme kertaa: vuosina 2011, 2017 ja 2023.

Audi­toin­nissa käyte­tyt audi­toin­ti­kri­tee­rit on julkaistu Karvin korkea­kou­lu­jen audi­toin­ti­kä­si­kir­jassa

Audi­toin­ti­ra­portti on luet­ta­vissa Karvin audi­toin­tia­lus­talla

Lisä­tie­toja: rehtori Petri Raivo, puh. 050 310 9749.