Four students

Korkea­kou­lu­jen yhteis­haku alkaa – Kare­lian Y-akate­mi­aan voi nyt hakea suoraan 

Kare­liassa on kaksi uutta haku­koh­detta 13.3.3034 alka­vassa yhteis­haussa: Liike­ta­lou­den trade­no­min ja media­no­min yrit­tä­jyy­teen valmen­ta­vat Y-akate­mia -opinnot. Trade­nomi- ja media­no­mi­kou­lu­tuk­set ovat olleet mukana Kare­lian tarjon­nassa jo vuosia, mutta ensim­mäistä kertaa hakija voi valita koulu­tuk­sesta tiimiop­pi­mi­seen perus­tu­vaan Y-akate­mia –toteu­tuk­sen. Näin hakija varmis­taa mahdol­li­suu­tensa Y-akate­miao­pis­ke­luun jo opin­to­jen alusta saakka. 

Y-akate­miassa opis­kel­laan yrit­tä­jä­mäi­sesti 

Y-akate­miassa opis­ke­lija pääsee yhdis­tä­mään opis­ke­lun ja oman yritys­idean tai yritys­toi­min­nan kehit­tä­mi­sen omiin opin­toi­hinsa niin, että hän opis­ke­lee yrit­tä­jyyttä ja työelä­mä­tai­toja osuus­kun­tay­ri­tyk­sessä. Y-akate­miasta valmis­tu­neet trade­no­mit ja media­no­mit työl­lis­ty­vät yrit­tä­jäksi tai erilai­siin liike­ta­lou­den tai media-alan työteh­tä­viin yrityk­sissä tai organisaatioissa. 

  – Tiimiop­pi­mi­nen on erin­omai­nen tapa opis­kella itse­näi­selle ja yrit­tä­jä­mäi­sestä toimin­ta­ta­vasta kiin­nos­tu­neelle henki­lölle. Ensim­mäi­sen vuoden aikana käydään läpi koulu­tuk­sen perus­asiat ja sen jälkeen opis­ke­li­jat työs­ken­te­le­vät yhdessä oppi­mis­ta­voit­tei­den eteen tiimi­val­men­ta­jansa ohjauk­sessa. Opis­ke­li­jat arvos­ta­vat Y-akate­mian hyvää ilma­pii­riä sekä käytän­nön teke­mistä, kertoo vara­reh­tori Pekka Auvinen.

Ylemmät ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tut­kin­not verk­koon 

Toinen uudis­tus Kare­lian haku­koh­teissa liittyy ylem­piin ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tut­kin­toi­hin: Jatkossa kaikki Kare­lian viisi ylempää suomen­kie­listä amk-tutkin­toa opis­kel­laan koko­nai­suu­des­saan verkossa.  Verk­ko­to­teu­tus mahdol­lis­taa paik­ka­riip­pu­mat­to­man opis­ke­lun, mikä sopii työssä käyvien opiskeluun.

  – Meillä Kare­liassa on pitkä kokemus verk­ko­to­teu­tuk­sista, koska olemme tarjon­neet esimer­kiksi tieto­jen­kä­sit­te­lyn trade­no­mi­kou­lu­tusta verk­ko­to­teu­tuk­sessa jo yli 10 vuotta, jatkaa Auvinen.

Kare­liassa haussa 900 aloi­tus­paik­kaa 

Korkea­kou­lu­jen kevään toinen yhteis­haku alkaa 17.3. ja jatkuu 27.3.2024 saakka. Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lussa on haussa 900 opis­ke­lu­paik­kaa, joista ylem­piin ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tut­kin­toi­hin johta­via opis­ke­lu­paik­koja on 210. Kaik­kiin haussa oleviin koulu­tuk­siin haetaan Opin­to­po­lussa osoit­teessa opintopolku.fi.  

Opis­ke­li­joita vali­taan koulu­tuk­siin useam­malla eri valin­ta­ta­valla, joista ylei­sim­mät ovat todis­tus­va­linta sekä kesä­kuun alussa järjes­tet­tävä AMK-valin­ta­koe. Myös valin­ta­kurssi on valin­ta­ta­pana useissa haku­koh­teissa. Opis­ke­li­ja­va­lin­to­jen tulok­set julkais­taan viimeis­tään 4.7.2024. Opinnot alkavat elokuussa 2024.