Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun vara­reh­tori vaihtuu

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun vara­reh­tori vaihtuu, kun nykyi­nen vara­reh­tori Pekka Auvinen siirtyy eläk­keelle 1.8.2024 alkaen. Karelia Ammat­ti­kor­kea­kou­lun osakeyh­tiön halli­tus valitsi helmi­kuussa 2024 uudeksi vara­reh­to­riksi KT, FM Marjo Nenosen. Marjo Nenonen aloit­taa vara­reh­to­rin tehtä­vät  1.8.2024.

Marjo Nenonen toimii tällä hetkellä koulu­tuk­sen kehit­tä­mis­pääl­lik­könä Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lussa, mutta hänellä on ammat­ti­kor­kea­koulu-uraa takana jo yli 25 vuotta muun muassa opin­toa­siain­pääl­lik­könä, Kieli­pal­ve­lu­jen koulu­tus­pääl­lik­könä sekä englan­nin ja ruotsin opet­ta­jana Karelia-amk:ssa ja PKAMK:ssa. Pitkä työura ammat­ti­kor­kea­kou­lun eri tehtä­vissä on luonut hyvän ymmär­ryk­sen korkea­kou­lun kokonaisuudesta.

– Tunnen hyvin Kare­lian henki­lös­tön. Olen tehnyt pitkään tiivistä yhteis­työtä myös Kare­lian opis­ke­li­ja­kun­nan kanssa. Kare­lian koulu­tuk­sen tulok­set ovat erit­täin hyviä. Viime vuonna ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tut­kin­to­jen määrässä syntyi koko histo­rian toiseksi paras tulos, ylem­missä ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tut­kin­noissa kaik­kien aikojen paras tulos. Myös opis­ke­li­ja­tyy­ty­väi­syys on ollut viime vuodet erit­täin hyvää. On hyvä lähteä toimi­maan yhtei­sössä, jonka vahvuu­det – ja kehit­tä­mis­tar­peet – ovat minulle tuttuja, kertoo Marjo Nenonen.

Kare­lian korkea­kou­lu­yh­tei­sön vahvuus on aina ollut hyvä yhteis­työ. Pienessä korkea­kou­lussa kynnyk­set ovat matalia ja yhteis­työtä on ollut helppo rakentaa.

– Juuri valmis­tu­neessa Kansal­li­sen koulu­tuk­sen arvioin­ti­kes­kuk­sen Karvin audi­toin­ti­ra­por­tissa yhtenä Kare­lian vahvuu­tena esille nousi­kin Karelia-henki. On hienoa saada aloit­taa työt tällai­sessa korkea­kou­lu­yh­tei­sössä ja omalla panok­sel­lani pyrkiä varmis­ta­maan myön­tei­nen kehitys myös jatkossa.

Marjo Nenonen on aktii­vi­nen toimija sekä kansal­li­sissa että kansain­vä­li­sissä verkos­toissa. Erityi­sesti näinä aikoina korkea­kou­lu­tuk­sella ja koulu­tuk­sella laajem­min­kin on todella suuri merki­tys niin yksi­löille, Pohjois-Karja­lan elin­voi­malle kuin koko Suomellekin.

– On tärkeää, että me tällä alueella teemme tiivistä yhteis­työtä niin työelä­män kuin muiden­kin oppi­lai­tos­ten kanssa. Myös kansain­vä­li­sen koulu­tuk­sen määrä ja merki­tys kasvaa koko ajan.

Lisä­tie­toja: rehtori Petri Raivo, puh. 050 310 9749.