Osa avoimen amk:n opinnoista säilyy edelleen maksuttomina

Avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuja korotetaan maltillisesti. Karelian avoimen ammattikorkeakoulun yksittäisten opintojaksojen hinta nousee 1.8.2024 alkaen 10 eurosta 15 euroon opintopisteeltä. Lukukausimaksu nousee 120 eurosta 150 euroon. Lukukausimaksun maksamalla voi opiskella avoimen ammattikorkeakoulun opintoja rajattomasti lukukauden aikana.

Avoimen korkeakouluopetuksen opintomaksujen maksimihinta säädetään asetuksella. Suomen valtioneuvosto on 25.4.2024 päättänyt, että opinnoista perittävä maksimihinta nousee nykyisestä 15 eurosta per opintopiste 45 euroon. Korkeakoulut päättävät kuitenkin itse omista opintomaksuistaan asetuksen asettamissa raameissa. 

– Haluamme Kareliassa pitää opintomaksut maltillisina, että mahdollisimman moni oppija kaikissa työuransa vaiheissa saa joustavan mahdollisuuden oman osaamisensa vahvistamiseen, kertoo Karelian jatkuvan oppimisen päällikkö Pälvi Malinen.

Karelia tarjoaa jatkossakin myös maksuttomia opintojaksoja. Näitä ovat esimerkiksi koulutusten maistiaisopinnot, joissa oppija pääsee tutustumaan koulutusalaan. Opinnot ovat myös tietyille ryhmille, esimerkiksi 2. asteen opiskelijoille ja työttömille, maksuttomia.

– Kareliassa oppija voi edelleen löytää oppimisen ilon järkevään hintaan. Avoimessa amk:ssa opiskelua voi suositella kaikille, kannustaa Malinen.

Karelian avoimen AMK:n syksyn opinnoille ilmoittautuminen alkaa 24.6. Voit tutustua opintotarjontaan ja ilmoittautua mukaan osoitteessa www.karelia.fi/avoinamk.