Avoimen amk:n väylä


Avoimessa ammattikorkeakoulussa opintoja suorittanut voi sujuvasti hakeutua erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi. Missä tahansa ammattikorkeakoulussa suoritetut avoimen amk:n opinnot hyväksytään. Kun sinulla on haettavaan koulutukseen soveltuvia vähintään 55 opintopistettä (AMK-tutkinto) tai 20 opintopistettä (YAMK-tutkinto), voit hakea tutkinto-opiskelijaksi.

Opistoasteen tutkinnon päivittäjällä tulee olla suoritettuna vähintään puolet henkilökohtaisen opintosuunnitelman opinnoista. Opintojen keskiarvon tulee olla vähintään 2,00. Ei valintakoetta.

Hakuaika

Hakuaika on 15. - 30.10.2018 klo 15.00.

Hakukohteet ja valintaperusteet

AMK-tutkinnot
Energia- ja ympäristötekniikka, Konetekniikka, Rakennustekniikka, Talotekniikka, Metsätalous, Matkailu, Liiketalous, Liiketalous monimuoto, Tietojenkäsittely, Media, International Business.

Vaadittava opintopistemäärä: vähintään 55 opintopistettä.
Vaadittava keskiarvo: vähintään 2,00.

Keskiarvoon lasketaan kaikki numerolla annetut arvosanat. Arvosanaa "hyväksytty (H)" ei muunneta numeroksi keskiarvoa laskettaessa.


AMK-tutkinnot
Fysioterapia, Sairaanhoitaja, Sairaanhoitaja monimuoto, Sosionomi, Sosionomi monimuoto, Terveydenhoitaja.

Vaadittava opintopistemäärä vähintään 55 opintopistettä. (Opistoasteen päivittäjällä vaadittava opintopistemäärä on vähintään puolet hopsin opinnoista).
Vaadittava keskiarvo vähintään 2,00.

Keskiarvoon lasketaan kaikki numerolla annetut arvosanat. Arvosanaa "hyväksytty (H)" ei muunneta numeroksi keskiarvoa laskettaessa.

Voidaksesi tulla valituksi, sinulla tulee olla haettavan koulutuksen hyväksytty valintakoetulos. Voit käyttää syksyn 2017 tai kevään 2018 yhteishaun valintakoetulosta. Hakijapalvelut tarkistaa valintakoetuloksesi Opintopolusta. Jos sinulla ei ole hyväksyttyä koetulosta, kutsumme sinut valintakokeeseen. Saat kutsun valintakokeeseen sähköpostitse viikkoa ennen koetta. Valintakokeet järjestetään 30.10. - 8.11.2018.

YAMK-tutkinnot 
Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen, Ikäosaamisen kehittäminen ja johtaminen, Teknologiaosaamisen johtaminen, Johtaminen ja liiketoimintaosaaminen, Uusiutuva energia.

Vaadittava opintopistemäärä vähintään 20 opintopistettä.
Vaadittava keskiarvo vähintään 2,00. Keskiarvoon lasketaan kaikki numerolla annetut arvosanat. Arvosanaa "hyväksytty (H)" ei muunneta numeroksi keskiarvoa laskettaessa.

Vaadittava pohjakoulutus ja kolmen vuoden työkokemus korkeakoulututkinnon jälkeen. Työkokemukseksi hyväksytään myös aiemmin Suomessa suoritetun opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen (tutkinto voi olla miltä koulutusalalta tahansa) jälkeen, ennen korkeakoulututkintoa hankittu työkokemus. Tarkistathan, että tutkintosi on opistoasteen tutkinto. Näitä tutkintoja ei pääsääntöisesti ollut enää 2000-luvulla. Työkokemusta voit laskea 31.12.2018  saakka.

Jos hakijan äidinkieli ja/tai koulusivistyskieli on muu kuin suomi, testataan hakijalta suomen kielen taito ennen opiskelijavalintaa.

Yhden korkeakoulupaikan säännös

Voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan. Yhden opiskelupaikan säännös koskee yhteishakuja, erillishakuja (pois lukien siirtohaku) sekä yliopistojen jatkotutkintoihin johtavien koulutusten hakuja.  Lue lisää 

Hakeminen ja liitteet

Täytä hakemus Opintopolussa. Hakulomake ohjaa hakuasi ja hakukohteesi mukaan pyytää tarvittavat liitteet. Hakulomakkeesi tietoja voit muokata hakuaikana. Liitteeitä voit lisätä hakulomakkeelle 6.11.2018 saakka.

Mikäli rekisterissäsi ei ole hakuajan päättyessä vaadittavaa opintopistemäärää, voit kerryttää opintojasi vuoden loppuun saakka. Otamme uuden otteen 31.12.2018. Muun amk:n opiskelija, toimita uusi ote 31.12.2018 mennessä. Valinta on ehdollinen em. päivään saakka.

Valinnan tulokset ja paikan vastaanotto

Valinnan tulokset tiedotetaan hakijoille 16.11.2018 mennessä. Opiskelupaikka tulee vastaanottaa sekä kirjautua opiskelijaksi 11.12.2018 mennessä.

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Ohjeet löydät Opintopolusta.

Lisätiedot

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Karelia-amk
Hakijapalvelut
Tikkarinne 8, 80200 Joensuu

050 4088 429, 050 3611 871