Sensorisen integraation perusteet

Aistitiedon käsittely lapsen kehityksessä – Miksi arjen normaalit rutiinit eivät suju lapselta kuten ikäisiltään ja oppiminen on työlästä? Lapsi on jatkuvasti liikkeessä tai vetäytyy. Lapsi ei osaa leikkiä itsekseen eikä ikäistensä kanssa -ei halua rakentaa palapelejä, askarrella tai piirtää.

Karelia-ammattikorkeakoulu järjestää yhteistyössä Sensorisen integraation terapian yhdistys ry:n (Sity ry) kanssa Sensorisen integraation perusteet -johdanto osan koulutuksen (osa A, 1op).

Koulutusaika 16-17.1.2025 klo 8.30-16.30
Koulutuspaikka: Karelia-ammattikorkeakoulu, Tikkarinne 9, 80200 Joensuu.
Kouluttajat: Ulla Niutanen (Erikoistoimintaterapeutti, FM ja tohtorikoulutettava) Paula Mutanen (toimintaterapeutti)

Kohderyhmä

Vanhemmat, sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, kasvatusalan henkilöstö ja muut aiheesta kiinnostuneet, joilla on halu oppia ymmärtämään aistitiedon käsittelyn vaikutusta lapsen normaaliin kehitykseen – ja miten aistitiedon käsittelyn ongelmat selittävät kuvattuja ongelmia.

Sensorisen integraation A-osa on pakollinen johdanto-osa toiminta- ja fysioterapeuttien SI-terapeuttitason koulutukseen (SI C-osaan) hakeville. A-osa tulee olla suoritettuna ennen SI B-osaa Sensorisen integraation ongelmat ja lapsen toimintakyky.

Tarkoitus

Koulutus auttaa ymmärtämään

  • Miten sensorisen integraation (SI) ongelmat näkyvät ja vaikuttavat lapsen / nuoren osallistumiseen arjessa
  • Miten toimintatapoja ja ympäristöä muokkaamalla voidaan vahvistaa lapsen / nuoren osallistumista arjessa
  • Milloin lapsi / nuori kannattaa ohjata SI-terapiatarpeen arviointiin

Sisältö ja toteutus

  • Sensorisen integraation teorian ja terapian kehittyminen
  • Sensorisen integraation merkitys arjessa
  • SI-ongelmat ja lapsen osallistuminen arjessa
  • Milloin lapsi / nuori kannattaa ohjata SI-terapiatarpeen arviointiin

Ennakkotehtävä

Koulutuksen ennakkotehtävänä osallistujan tulee lukea ja kerrata A.Jean Ayresin Aistimusten aallokossa luvut 2 ja 4. Teoksen eri painokset käyvät.

Koulutuksen laajuus on 1op. Koulutukseen sisältyy ennakkotehtävä ja kaksi opetuspäivää.

Hinta

Osallistujahinta 360 € (sis. alv 25,5 %)

Ilmoittautuminen koulutukseen on samalla sitoumus osallistujamaksun maksamiseen (lasku). Ilmoittautuessasi koulutukseen voit valita laskutuserien määrän (1-2).
Karelia Ammattikorkeakoulu Oy laskuttaa osallistujamaksun arvonlisäveroineen maksuehdolla 14 päivää netto.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen päättyy perjantaina 20.12.2024 mennessä.
Voit maksaa koulutuksen 1 – 2 erässä. Maksuerien määrän voit valita ilmoittautumisen yhteydessä.

Osallistujat otetaan koulutukseen ilmoittautumisjärjestyksessä. Saat ilmoittautuessasi sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä sähköpostitse käytännän järjestelyistä vastaavalle yhteyshenkilölle.
Karelia-ammattikorkeakoulu pidättää oikeuden ohjelmamuutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen, mikäli koulutusryhmää ei saada täyteen. Koulutuksen toteutumisesta tai peruutuksesta ilmoitetaan ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostilla.

Koulutus toteutetaan, mikäli määräaikaan mennessä on ilmoittautunut riittävä määrä osallistujia. Koulutusryhmän koko on enintään 30 osallistujaa. Jos koulutusryhmä on ilmoittautuessa tullut täyteen, on mahdollista ilmoittautua jonotuslistalle. Koulutukseen otetaan jonotuslistalta osallistujia, mikäli ryhmään vapautuu paikkoja.

Peruutusehdot:
Osallistumisen peruutuksesta ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tai kokonaan peruuttamatta jättämisestä veloitetaan koulutuksen hinta kokonaisuudessaan. Koulutuksen keskeyttäminen ei oikeuta osallistujamaksun palauttamiseen. Tarvittaessa esim. esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa. Peruutukset ja osallistujan vaihdokset tulee tehdä kirjallisesti käytännönjärjestelyistä vastaavalle yhteyshenkilölle.

Lisätietoja

Käytännön järjestelyt: Anne Prepula, palveluliiketoiminnan koordinaattori, p. 050 311 9167, [email protected] Koulutuksen sisältö: Noora Silvennoinen, opettaja, TtM, ft OMT, työ ft, [email protected]

Sinua saattaa kiinnostaa

Tutustu fysio- ja toimintaterapeutin tutkintoon johtaviin koulutuksiin. Tutustu amk-tutkintokoulutuksiin
Järjestämme fysioterapeuteille jatkuvasti mahdollisuuksia päivittää osaamista. Tutustu tulossa oleviin koulutuksiin
Haluatko jatkossa uutiskirjeemme, jossa kerromme tulevista koulutuksista? Ilmoittaudu tästä uutiskirjeen tilaajaksi