Ammat­ti­kor­kea­kou­lu­jen rehto­rit ja opis­ke­li­ja­kun­nat vetoa­vat opis­ke­li­joi­hin koro­na­vi­ruk­sen leviä­mi­sen pysäyttämiseksi

Ammat­ti­kor­kea­kou­lu­jen rehto­rit ja opis­ke­li­ja­kun­nat vetoa­vat opis­ke­li­joi­hin koro­na­vi­ruk­sen leviä­mi­sen pysäyttämiseksi

Koro­na­vi­rus­ti­lanne heiken­tyy Suomessa nopeasti ja tartun­ta­ket­juja on myös ammat­ti­kor­kea­kou­luo­pis­ke­li­joi­den parissa. Tämä on johta­nut etäope­tuk­sen lisää­mi­seen ja jopa kampus­ten sulke­mi­siin eri paikkakunnilla.

Monet tartun­noista ovat peräi­sin tapah­tu­mista, joihin on vapaa-aikana kokoon­tu­nut paljon opis­ke­li­joita. Ammat­ti­kor­kea­kou­lu­jen rehto­rit ja opis­ke­li­ja­kun­nat muis­tut­ta­vat nyt opis­ke­li­joita vastuul­li­sesta käyttäytymisestä.

Tartun­ta­ket­ju­jen takia korkea­kou­lu­jen opetus on jouduttu keskeyt­tä­mään ja kampuk­set sulke­maan usealla paik­ka­kun­nalla. Viime viikon ja viikon­lo­pun tartun­ta­ket­ju­jen vuoksi on suljettu Seinä­joen ammat­ti­kor­kea­koulu ja Vaasan ammat­ti­kor­kea­koulu koko­nai­suu­des­saan sekä Novian Vaasan ja Kaak­kois-Suomen ammat­ti­kor­kea­kou­lun Savon­lin­nan kampukset.

Jotta koro­na­vi­rus­tar­tun­to­jen leviä­mi­nen saadaan jatkossa estet­tyä, jokai­sella kampuk­silla työs­ken­te­le­vällä ja opis­ke­le­valla on iso vastuu oman käyt­täy­ty­mi­sensä osalta.

Isom­piin tapah­tu­miin osal­lis­tu­mista tulee nyt välttää. Samoin tulee noudat­taa ohjeita turva­vä­leistä, maskeista ja hygieniasta.

Nämä ovat ainoat tavat varmis­taa, että ammat­ti­kor­kea­kou­lut pysty­vät tarjoa­maan lähio­pe­tusta myös jatkossa. Opetus kampuk­silla on osa yhtei­söl­li­syyttä, jota poik­keus­ai­koina on kaivattu.

Me kaikki voimme omilla toimil­lamme vähen­tää riskiä, että kampuk­sia ei jouduta koronan vuoksi sulkemaan.

Jos koro­na­ti­lanne huolet­taa sinua, voit ottaa yhteyttä Kare­lian turva­ryh­mään, [email protected] .