Blogi: Kehitä itseäsi ja osaa­mis­tasi huoli­matta nykyi­sestä elämäntilanteestasi!

Haku ammat­ti­kor­kea­kou­lui­hin päättyi tällä viikolla ja jokai­nen kouluun hakenut varmasti odottaa innolla valin­ta­ko­keita ja lopul­li­sia tulok­sia. Mutta mitä jos käykin niin, ettei pääse opis­ke­le­maan? Tai mitä jos tänä vuonna ei hake­nut­kaan vielä kouluun, mutta siitä huoli­matta haluaisi jollain tapaa tehdä opin­toja, joista olisi hyötyä tule­vissa hauissa? Tilanne voi myös olla se, että on jo työelä­mässä, mutta haluaa kehit­tää itseään omalla alal­laan ja oppia uutta. Tällöin ratkai­suja tarjoaa Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun vaih­toeh­toi­nen opintotarjonta.

Polkuo­pin­not

Haavei­letko tule­vai­suu­dessa hakeu­tu­vasi ammat­ti­kor­kea­kou­luun, mutta koulu­paik­kaa ei tällä kertaa auennut? Polkuo­pin­not ovat silloin hyvä vaih­toehto. Aloit­ta­viin uusiin ryhmiin jäte­tään muutama paikka polkuo­pis­kel­joille. Polkuo­pis­ke­li­jan tarkoi­tuk­sena on opis­kella ensim­mäi­sen vuoden opinnot koko­nai­suu­des­saan tutkinto-opis­ke­li­joi­den mukana sekä samassa tahdissa heidän kans­saan. Ilmoit­tau­tu­mi­saika polkuo­pis­ke­li­jaksi on elo- ja marras-joulu­kuussa. Valinta tapah­tuu ilmoit­tau­tu­mis­jär­jes­tyk­sessä, joten jos haavei­let polkuo­pis­ke­li­jaksi lähte­mi­sestä, ole valmiina ilmoit­tau­tu­mis­jan­koh­tana. Nämä paikat menevät nopeasti! Polkuo­pin­to­jen aikana kerryt­tet­ty­jen opin­to­jen ansiosta on mahdol­lista hakeu­tua tutkinto-opis­ke­li­jaksi jopa ilman valin­ta­ko­keita avoimen väylän kautta. Tehdyt opin­to­pis­teet hyväk­si­lue­taan, joten näitä ei tarvitse käydä uudes­taan. Polkuo­pin­not ovat maksul­li­sia, ja ne maksa­vat 240€/lukuvuosi.

Innos­tuitko? Lue lisää täältä. 

Avoin amk

Oletko harkin­nut tällä hetkellä teke­väsi opin­toja esimer­kiksi työn ohella ja päivit­tää osaa­mis­tasi? Tai tilan­teesi voi olla millai­nen tahansa – ei ole väliä oletko opis­ke­lija, työelä­mässä tai koto­salla. Ei ole myös­kään väliä minkä ikäinen olet, sillä kaikissa tapauk­sissa sinulla on mahdol­li­suus ottaa tarjolla olevia kurs­seja Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lusta ja opis­kella niitä itse­näi­sesti, joko verkon kautta, moni­muo­tona tai lähio­pe­tuk­sella kurs­sista riip­puen (huom. keväällä 2020 käytössä ainoas­taan verkko-opetus).

Kattava opin­to­tar­jonta näkyy Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun netti­vi­suilla. Lue lisää täältä. Normaa­listi avoimen ammat­ti­kor­kea­kou­lun opinnot ovat maksul­li­sia (1 op = 10 €), mutta ajalla 1.4.-31.12.2020 Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu haluaa tarjota kaikki opinnot kaikille maksutta (lukuu­not­ta­matta päte­vyyk­siä tuot­ta­vien opin­to­jen todis­tus­maksu). Joten nyt jos koskaan on hyvä hetki opis­kella avoimen väylän kautta. Tutustu laajaan koulu­tus­tar­jon­taan ja kehitä osaamistasi!

Nyt varsin­kin meillä on ollut aikaa antaa itsel­lemme tänä keväänä, kun olemme paljon viet­tä­neet päiviä koto­salla. Käytä tämä annettu aika hyödyksi, ja opis­kele! Aina on hyvä aika oppia uutta ja kehit­tää itseään ja omaa osaamistaan.

Mukavaa ja opis­ke­lun täyteistä kevättä kaikille!

– Promo­tii­min Marjukka