Henkilö tabletti kädessä

Osaa­mi­sesta kyvyk­kyy­teen – asian­tun­ti­joille osaa­mista, orga­ni­saa­tiolle kyvykkyyttä

Kyvyk­kyys tarkoit­taa orga­ni­saa­tion kykyä hoitaa sen tehtä­vät ja tuottaa palve­lut tarkoi­tuk­sen­mu­kai­sella tavalla. Kyvyk­kyys (Työelä­mä­läh­töi­nen kyvyk­kyyk­sien johta­mi­nen ja kehit­tä­mi­nen) -hank­keessa edis­te­tään digio­saa­mista ja osaa­mis­tar­pei­den tunnis­ta­mista sekä lisä­tään koulu­tuk­sen ja työelä­män vuoro­vai­ku­tusta.  Sähköis­ten palve­lui­den ja asioin­ti­ka­na­vien merki­tys on kasva­nut voimak­kaasti ja tämä vaatii henki­lös­töltä jatku­vaa uudis­tu­mista sekä uuden oppi­mista työn ohessa. Tähän haas­tee­seen pyri­tään vastaa­maan kehit­tä­mällä mene­tel­miä työn ohessa oppimiseen.

Hank­keen toimen­pi­teissä orga­ni­saa­tioi­den kyvyk­kyyttä tuetaan Leanistä johde­tulla valmen­nus-katalla. Valmen­nus-kata auttaa ongel­mien tunnis­ta­mi­sessa sekä kehit­tä­mis­ta­voit­tei­den saavuttamisessa.

Hank­keessa raken­ne­taan myös Kare­lian YAMK-opis­ke­li­joi­den urapal­ve­lu­malli, joka auttaa tunnis­ta­maan olemassa olevan osaa­mi­sen ja ohjaa sen pohjalta osaa­mista täyden­tä­viin jatku­van oppi­mi­sen palveluihin.

Hank­keen pääto­teut­ta­jana toimii Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu ja osato­teut­ta­jana Siun Sote. Yrity­syh­teis­työ­kump­pa­neina hank­keessa toimi­vat JIP-Isän­nöinti ja Valamis. Mukaan odote­taan myös kuntakumppania.

Siun Soten osalta hank­keen ensi­si­jai­sina ja keskei­sinä kohde­ryh­minä ovat digi­men­to­rit sekä heidän esihen­ki­lönsä, joiden yhteis­työtä pyri­tään tiivis­tä­mään hank­keen avulla. Yhteis­työn tiivis­tä­mi­sen kautta luodaan pohjaa henki­lös­tön digio­saa­mi­sen kehittämiselle.

Kyvyk­kyys-hank­keen toimin­not aloi­te­taan Siun Soten orga­ni­saa­tiosta, jonka jälkeen hyväksi havait­tuja toimin­ta­mal­leja hyödyn­ne­tään yhteis­työ­kump­pa­nien toimin­nassa sekä YAMK-opis­ke­li­joi­den urapal­ve­lu­mal­lin luomisessa.

Kyvyk­kyys – Työelä­mä­läh­töi­nen kyvyk­kyyk­sien johta­mi­nen ja kehit­tä­mi­nen -hank­keen toteu­tusaika on 1.5.2021-31.8.2023. ESR-hanketta rahoit­taa Etelä-Savon elin­keino-, liikenne- ja ympäristökeskus.


Hank­keen henkilöstö

Päivi Frans­sila, lehtori, projek­ti­pääl­likkö, Karelia-ammattikorkeakoulu

Petra Liimatta, projek­ti­asian­tun­tija, Siun Sote

Anssi Kekko­nen, projek­ti­asian­tun­tija, Karelia-ammattikorkeakoulu

Jyri Roihu­vuo, lehtori, Karelia-ammattikorkeakoulu

Petri Laiti­nen, lehtori, Karelia-ammattikorkeakoulu

Lisä­tie­dot: Päivi Frans­sila, paivi.franssila @ karelia.fi