Uusi Alma

Uusi kirjastojärjestelmä ja päivitetty Karelia-Finna on otettu käyttöön joulukuussa 2019 / tammikuussa 2020

Tätä sivua ei päivitetä (3.3.2020 jälkeen). Katso uusimmat ohjeet Finna-tilin ja kirjaston asiakastietojen linkittämiseen tästä


10.1.2020 (päivitys 21.1.2020)

Liitä Finna-tilisi kirjastojärjestelmään

Vanha asiakas (tiedot tallennettu ennen vuodenvaihdetta):

Jos Karelia-Finnaan kirjauduttuasi tulee ilmoitus, ettei kirjastojärjestelmä ole käytössä TAI jos näet Karelia-Finnassa lainasi, mutta et pysty uusimaan niitä, lainatiedot eivät ole ajan tasalla tai et pysty tekemään varauksia, tee näin:

 1. Kirjaudu Karelia-Finnaan Haka-kirjautumisella.
 2. Mene Omat tiedot ‑kohtaan ja selaa alareunaan osoitetietojen alle, klikkaa punaista painiketta “Poista oma tili”. Klikkauksen jälkeen sinut kirjataan automaattisesti ulos Finnasta. Tilin poistaminen ei poista lainojasi tai asiakastietojasi kirjastosta vaan ainoastaan linkki vanhaan kirjastojärjestelmään poistuu.
 3. Kirjaudu uudelleen ja mene Kirjastokortit-kohtaan (ellei selain mene sinne jo automaattisesti).
 4. Syötä kenttään sähköpostiosoitteesi, joka on kirjaston asiakastiedoissa. Osoitteen on ehdottomasti oltava sama.
 5. Saat sähköpostiisi linkin, jota klikkaamalla kirjaston tiedot yhdistyvät Finnaan. Huomaa, että sähköpostilinkkiä pitää klikata samalla selaimella ja laitteella kuin missä Finna on auki (esim. ei siten, että Finna on tietokoneella ja sähköposti kännykällä).
 6. Nyt tietojesi pitäisi olla kunnossa Finnassa.
 7. Jos ei ole, kokeile toista laitetta tai selainta.

Uusi opiskelija: Huomaathan, että sinun pitää ensin ilmoittautua kirjaston asiakkaaksi. Saat sähköpostiisi vahvistusviestin, kun tietosi on tallennettu kirjastojärjestelmään (1 — 2 arkipäivän kuluessa).

Tietojen tallentamisen ja asiakaspalvelutiskillä käynnin jälkeen voit liittää asiakastietosi tiliisi Karelia-Finnassa (kts. yllä olevan ohjeen kohdat 3 — 7).

Vasta tietojen liittämisen jälkeen voit tehdä varauksia Karelia-Finnassa, näet omat lainasi jne.

E‑kirjojen ja muiden e‑aineistojen käyttämiseen ei vaadita kirjasto/opiskelijakorttia, pelkkä Haka-kirjautuminen Karelia-Finnaan riittää.


3.1.2020

Nyt uusi Karelia-Finna on avattu!

Kirjastojärjestelmä on vaihtunut ja päivitetty Karelia-Finna on tänään avattu asiakaskäyttöön. Olemme palauttaneet kaikki katkon aikana kirjastoon palautetut lainat eräpäivällä 3.12.2019.

Kirjautuminen Karelia-Finnaan ja kirjastokortin liittäminen asiakastietoihisi


Karelian opiskelija/henkilökunta:  
Jos olet aiemmin jo liittänyt kirjastokorttisi tiliisi, tee liittäminen nyt uudestaan. Jos et tee tätä, näkyy sinulla vanhan järjestelmän aikainen tilanne omalla tililläsi. Tarkempi ohje yllä (10.1.2020 päivitys).

Muu asiakas:

Kirjaudu käyttäen Karelia-amk:n kirjaston asiakastietoihin tallennettua sähköpostiosoitetta. Saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen kertakäyttöisen linkin, jonka avulla pääset tekemään varauksia ja uusimaan lainojasi.

Uutta Karelia-Finnassa:

Myöhästymismaksujen verkkomaksaminen on otettu käyttöön.

Jos sinulla on kysyttävää maksuistasi, ota yhteyttä kirjastoon ENNEN maksamista! Vastaamme sinulle kirjaston asiakaspalvelun aukioloaikoina chatissa (Karelia-Finnassa), sähköpostitse (kirjasto [a] karelia.fi) / (asiakaspalvelu.kirjasto [a] karelia.fi) tai paikanpäällä asiakaspalvelussa (puh. 050 311 9545). Asiakaspalvelun aukioloajat voit tarkistaa täältä: Aukioloajat ja yhteystiedot.


2.1.2020

Uusi Karelia-Finna ei ole vielä käytössä — ilmoitamme, kun palvelu on käytössä
Uuden Karelia-Finnan käyttöönotossa on tällä hetkellä meistä riippumattomia ongelmia — Kansalliskirjaston Finna-toimisto selvittää asiaa. Nyt ei siis vielä pysty esim. liittämään kirjastokorttia omaan tiliin. Ilmoitamme, kunhan palvelu on otettu käyttöön.


17.12.2019

Vuoden 2020 tammikuun alussa avaamme päivitetyn Karelia-Finnan asiakaskäyttöön

Kirjautuminen Karelia-Finnaan tapahtuu edelleen Karelia-amk:n opiskelijoilla ja henkilökunnalla Haka-kirjautumisen kautta, muilla kirjastoasiakkailla kirjautuminen tapahtuu sähköpostilla.

Koska kirjastojärjestelmä Finnan taustalla vaihtui, joudut liittämään kirjastokorttisi uudestaan Karelia-Finnaan. Tämä onnistuu vasta tammikuussa 2020. Käytä kirjastokortin liittämiseen sähköpostiosoitetta, jonka on oltava sama kuin kirjaston asiakastiedoissa. Jos liittäminen ei onnistu, ota yhteyttä kirjastoon: asiakaspalvelu.kirjasto (a) karelia.fi


16.12.2019

Siirryimme tänään uuteen Alma-kirjastojärjestelmään ensimmäisenä Suomessa.

Joulun ja uuden vuoden välipäivinä esim. tutustumme uuden kirjastojärjestelmän toiminnallisuuksiin ja käsittelemme käyttökatkon aikana meille palautuneet kirjat.

Avaamme asiakkaille asiakastoiminnallisuudet vuoden 2020 alussa ja tiedotamme asiasta tarkemmin (sähköpostitse), kunhan Karelia-Finnakin on käyttövalmiina.


28.11.2019

Karelia-Finna pysyy, mutta joitain muutoksia mm. kirjautumiseen tulee kirjastojärjestelmän vaihdon myötä


Karelia-Finnaan kirjautuminen

Karelia-amk:n opiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat tulevaisuudessakin Karelia-Finnaan omilla Karelia-tunnuksillaan (Haka-kirjautuminen).

Ulkopuolisilla asiakkailla kirjautuminen muuttuu: Kirjautuminen Finnaan tapahtuu jatkossa sähköpostiosoitteella (ei kirjastokortilla). Sähköpostikirjautumisessa Finna lähettää asiakkaan sähköpostiin linkin, jonka kautta pääsee Finnaan. Salasanaa ei tarvita. Jotta sähköpostikirjautuminen toimii, kirjastojärjestelmässä tulee olla toimiva/oikea sähköpostiosoite tallennettuna. Tee pyyntö asiakastietojen muutokseen tällä lomakkeella: https://web.karelia.fi/kirjasto/asiakastietojen_muutos.aspx


Kuitit ja ilmoitukset sähköpostiin

Kirjasto lähettää tulevaisuudessa lainakuitit, maksukuitit, varausten ilmoitukset ja muut viestit sähköpostina. Kuitteja ei tulosteta asiakaspalvelusta lainatessa. Lainausautomaateilta lainatessa saat edelleen paperisen eräpäiväkuitin. Noudettavista varauksista saat viestin nopeammin kuin aiemmin.

E‑aineistot käyttökatkon aikana

Järjestelmän vaihdon aikana pyrimme pitämään e‑kirjat, tietokannat ja muut sähköiset aineistot käytössä, mutta lyhyitä häiriöitä voi kuitenkin esiintyä. 


26.11.2019

Jos olet Karelia-Finnassa tallentanut suosikkejasi tai hakujasi, tee niiden siirrot / tallennukset viimeistään 3.12.2019. 
Nämä listaukset eivät säily / siirry Karelia-Finnassa kirjastojärjestelmän vaihtuessa uuteen Almaan. 

Ohje omien suosikkilistojesi siirtämiseen:
Siirto omaan sähköpostiin:

 1. Kirjaudu Karelia-Finnaan
 2. Klikkaa Suosikit
 3. Ruksaa Valitse sivu (mobiililaitteilla saattaa lukea Valituille)
 4. Klikkaa Sähköposti
 5. Kirjoita Vastaanottajan sähköpostiosoite ‑kenttään oma sähköpostiosoitteesi. Tarvittaessa lisää viestikenttään selite. Klikkaa Lähetä.

Huomioi tämä: Suosikkilistoissa olevien kirjojen/aineistojen linkit eivät toimi, koska kirjastojärjestelmän vaihdon yhteydessä tietoihin liittyvät osoitteet muuttuvat. Etsi siis listassa olevat aineistot esim. kirjan nimellä Karelia-Finnasta.


Tallennetut haut voit tallentaa:

 1. joko kopioimalla ne tekstitiedostoon (esim. Word)
 2. tai ottamalla kuvakaappaukset (Print screen) listauksista ja tallentamalla ne kuvina.

28.10.2019

Kirjastomme asiakaspalvelu sekä lainaus‑, palautus- ja maksupalvelu on kiinni 3.12.2019 (klo 16 alkaen) — 6.1.2020 kirjastojärjestelmän vaihdon vuoksi. Et siis voi lainata, uusia tai palauttaa kirjaston aineistoja tuona aikana.

Kiinniolon ajaksi saat pitkän laina-ajan (9.1.2020 saakka), kun uusit/lainaat aineistot alla olevista päivistä alkaen:
> 28 vrk lainoilla (yleiskokoelma): keskiviikkona 6.11.2019
> 14 vrk lainoilla (kurssikirjat ja lehdet): keskiviikkona 20.11.2019

Omatoimikirjasto on avoinna 4.–20.12.2019 ma-pe klo 7–20, joten kirjaston tiloja ja laitteita voit käyttää.
Kirjoja et voi lainata, sillä kirjastojärjestelmä on suljettu.

Koko kirjasto on kiinni 21.12.2019 — 6.1.2020.

Tee seuraavat asiat 3.12.2019 klo 16 mennessä:

- Ennakoi kirjatarpeesi. Lainaa aineistoja sekä uusi tai palauta lainojasi. Voit uusia lainojasi Karelia-Finnassa. Muista noutaa myös varauksesi. 

- Jos olet ilmoittautunut kirjaston asiakkaaksi, mutta et ole noutanut kirjastokorttia tai ilmoittanut Pokan kortin viivakoodia kirjastoon, tee se mahdollisimman pian. Huom. Jos asiakastietosi ovat puutteelliset, tiedot eivät siirry uuteen kirjastojärjestelmään ja joudut ilmoittautumaan uudelleen asiakkaaksi.

- Jos sinulla on maksuja kirjastoon, niin hoida ne ennen kiinnioloa. Et voi maksaa maksuja netin kautta. Kirjastossa voit maksaa maksuja myös pankkikortilla.

Ota yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun:
sähköposti: asiakaspalvelu.kirjasto (a) karelia.fi
chat: Karelia-Finnan alalaidassa https://karelia.finna.fi
Puh./tekstiviesti/Whatsapp: 0503119545
Tarkista asiakaspalvelun aukiolot täältä: https://www.karelia.fi/kirjasto/aukioloajat-ja-yhteystiedot


16.10.2019

Kirjaston asiakaspalveluajoissa muutoksia uuteen kirjastojärjestelmään liittyvien koulutuksien vuoksi:

28.10. — 14.11.2019 Asiakaspalvelu auki ma 11 — 17, ti — pe 11 — 15.


16.10.2019

Karelia-amk:n kirjastojärjestelmä vaihtuu joulukuun 2019 aikana.
Tällä sivulla tiedotamme, missä vaiheessa uusi Alma-kirjastojärjestelmä on ja miten järjestelmän vaihtuminen vaikuttaa kirjaston käyttäjiin. Lue kirjastojärjestelmän vaihdon taustoja valottava artikkeli Vasu-verkkojulkaisusta: 
https://www.karelia.fi/vasu/2019/09/19/karelian-kirjastojarjestelma-uudistuu/


Jos sinulla on jotain kysyttävää kirjastojärjestelmän vaihtoon liittyen, otathan yhteyttä osoitteeseen: kirjasto [a] karelia.fi