Uusi korkea­kou­lu­tet­tu­jen maahan­muut­ta­nei­den työl­lis­ty­mistä edis­tävä koulutus

Karelia- ja Savonia-ammat­ti­kor­kea­kou­lut sekä Itä-Suomen yliopisto käyn­nis­tä­vät huhti­kuussa uuden puolen vuoden mittai­sen koulu­tuk­sen, jonka tavoit­teena on edistää korkeasti koulu­tet­tu­jen maahan­muut­ta­nei­den työl­lis­ty­mistä koulu­tus­taan vastaa­viin tehtä­viin.  KAVA -asian­tun­ti­ja­teh­tä­viin valmen­tava koulu­tus kansain­vä­li­sille osaa­jille toteu­te­taan ajalla1.4.-30.9.2021 ja se on laajuu­del­taan 30 opin­to­pis­tettä. Haku koulu­tuk­seen on auki 1.3. saakka. 

Koulu­tus vahvis­taa osal­lis­tu­jien työl­lis­ty­mis­mah­dol­li­suuk­sia kolmen kriit­ti­sen osa-alueen näkö­kul­masta. Puolet koulu­tuk­sesta on asian­tun­ti­ja­työn vaati­mus­ten kautta räätä­löi­tyä suomen kielen koulu­tusta. Toiseksi koulu­tuk­sessa laajen­ne­taan ja syven­ne­tään osal­lis­tu­jien omia asian­tun­ti­ja­ver­kos­toja Suomessa ja kolman­neksi koulu­tus tarjoaa väli­neitä keskeis­ten työelä­mä­tai­to­jen kehit­tä­mi­seen. Koulu­tus toteu­te­taan sekä etä- että lähi­kou­lu­tuk­sena. Lähi­to­teu­tuk­seen voi osal­lis­tua Joen­suussa, Kuopiossa tai Iisalmessa. 

Koulu­tus toteu­te­taan kiin­teässä yhteis­työssä työelä­män ja yritys­ten kanssa. Koulu­tuk­seen sisäl­tyvä harjoit­telu avaa yrityk­sille mahdol­li­suu­den saada koulu­tet­tua, kieli­tai­toista ja kansain­vä­li­sillä verkos­toilla varus­tet­tuja osaajia yrityksiin. 

KAVA-koulu­tus on osa Karelia- ja Savonia-ammat­ti­kor­kea­kou­lu­jen sekä Itä-Suomen yliopis­ton yhteistä MOKOMA-moni­paik­kai­nen valmen­nus asian­tun­ti­ja­teh­tä­viin korkeasti koulu­te­tuille maahan­muut­ta­jille -hanketta. Hank­keen aikana koulu­tus toteu­te­taan kaksi kertaa, jonka jälkeen koulu­tuk­sen on tarkoi­tus vakiin­tua osaksi korkea­kou­lu­jen yhteistä koulu­tus­tar­jon­taa.  Hank­kee­seen on saatu opetus- ja kult­tuu­ri­mi­nis­te­riön jatku­van oppi­mi­sen erityi­sa­vus­tusta ajalle 6/2020-9/2022. 

Lisä­tie­toja: Kirsi Autio, projek­ti­pääl­likkö, [email protected], p. 050 467 9219 
Tarkem­mat tiedot KAVA-koulu­tuk­sen hausta: https://www.karelia.fi/maahanmuuttajien-valmentava-koulutus/