Sairaanhoitaja

Tutkinto: Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto
Tutkintonimike: Sairaanhoitaja (AMK)

Tutkinnon laajuus ja kesto: 
210 opintopistettä | 3,5 lukuvuotta
Opiskelupaikat, kevään 2021 yhteishaku: 50 (AMK-valintakoe 24, Todistusvalinta; ylioppilastutkinto 15, ammatillinen perustutkinto 10)
Opetusmuoto: Päivätoteutus. Opetus tapahtuu pääsääntöisesti klo 8 — 18 välillä.

Koulutuspaikka: Tikkarinne-kampus 

Hakuaika: Kevään yhteishaku 17. — 31.3.2021

Hakeminen > Valintaperusteet, kevät 2021

Hakuaika: Syksyn yhteishaku 2.9. — 16.9.2020

Hakeminen > Valintaperusteet, syksy 2020

Opetussuunnitelma

Väestön ikääntyminen näkyy suoraan sosiaali- ja terveyspalveluiden kasvuna. Hoitotyö on yhä kokonaisvaltaisempaa, ja asiakkaiden fyysisten tarpeiden ohella on huomioitava myös psyykkiset, sosiaaliset ja henkiset tarpeet. Merkittävä osa hoitotyöstä on ennaltaehkäisevää ja terveyttä edistävää toimintaa.

Karelia-ammattikorkeakoulusta valmistuvien sairaanhoitajien työllistymisnäkymät ovat erittäin hyvät ja monipuoliset. Voit työskennellä perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon, julkisen ja yksityisen työnantajan palveluksessa, kansainvälisissä tehtävissä sekä suunnittelu- ja koulutustehtävissä tai yrittäjänä. Sairaanhoitajan tutkinto mahdollistaa työskentelyn EU-alueella ilman lisäkoulutusta.

Sairaanhoitajan ohella sinusta voi tulla esimerkiksi projektityöntekijä, terveyssuunnittelija, lääke-edustaja, tutkimushoitaja, asiakasneuvoja tai palveluohjaaja.

Sairaanhoitajaopinnoissa opit monipuolisen tietoperustan lisäksi ihmissuhdetaitoja. Opit myös organisointi- ja ongelmanratkaisutaitoja sekä hallitsemaan erilaisia hoitotilanteita. Opinnoissa korostuvat hyvä työmoraali sekä eettiset ja ammatilliset päätöksentekotaidot. Opinnoissa pääset opiskelemaan Simula ‑simulaatioympäristössä ja sinulla on mahdolllisuus suorittaa opintojaksoja tai harjoittelua myös Voimala ‑oppimisympäristössä. 

Kareliassa opiskelet käyttäen omaa tietokonettasi.

Lue opiskelijoiden tarinoita.

opintopolku nappi uusi2
instgram pyorea

 

Seuraa meitä myös Instagramissa  @karelia_opiskelehoitajaksi