Väyläopinnot - AMK-opintoja toisen asteen opiskelijoille


Opinnot ovat sisällöltään ja vaatimustasoltaan Karelia-ammattikorkeakoulun tutkintovaatimusten mukaisia. Ne hyväksiluetaan tutkinto-opintoihin Kareliassa.


Lukiolaisille

Opiskele AMK-opintoja jo lukion aikana. Pääset kurkistamaan, millaista opiskelu AMK:ssa on. Voit suorittaa esimerkiksi kesätöissä tarvittavia pätevyyksiä tai tutustua sinua kiinnostavaan aihealueeseen. Opinnoilla kerrytät halutessasi myös lukiokursseja!

Opinnot ovat lukiolaisille ilmaisia. Pätevyyksiä tuottavista opinnoista (hygieniapassi, anniskelupassi, ensiapukortti ja työturvallisuuskortti) peritään 10-15 € maksu.

Ammattikorkeakoulussa opintojen laajuus ilmoitetaan opintopisteinä (op). Kun opintopisteet muunnetaan lukiokursseiksi, niin: 1 op = ½ lukiokurssia, 1,5 -2 op = yksi lukiokurssi, 3-4 op = kaksi lukiokurssia ja 5 op = kolme lukiokurssia.

Opintoja järjestetään eri tavoin:
- lähiopinnot (L) tarkoittavat osallistumista oppitunneille ja erilaisten tehtävien tekemistä,
- verkko-opinnot (V) suoritetaan Moodle-ympäristössä itselle sopivana ajankohtana,
- monimuoto-opinnoissa (M) on lähitapaamisia oppitunneilla ja paljon itsenäisesti suoritettavia tehtäviä.

Lähiopinnot ja -tapaamiset järjestetään Joensuussa Karelian tiloissa tai omalla lukiollasi sopimuksen mukaan.

Esite >>

Toimi näin – ilmoittautumisohjeet

Opintojaksokuvaukset ja ilmoittautuminen avautuvat linkeistä. Kun ilmoittaudut, kirjoita Lisätietoja-kohtaan lukio, jossa opiskelet. Opinnot ovat ilmaisia. Ohita maksuvaiheessa verkkomaksu käyttämällä koodia LUKIO19. Poikkeuksen maksuttomuuteen muodostavat hygienia- ja anniskelupassi sekä ensiapukortti, joista peritään todistusmaksu (10 €) sekä työturvallisuuskortti (15 €). Nämä maksut maksetaan ennen tenttiä lähetettävän maksulinkin kautta.

Huomioi ilmoittautumisajat. Ilmoittautumisajan päätyttyä saat vielä vahvistusviestin opintojen alkamisesta.

Kevät 2019

Työelämän taitokortit - Kortit työelämään
Osoita työnantajalle kesätöitä hakiessasi, että sinulla on nämä tärkeät taidot hallussa! Lähiopetus järjestetään Joensuussa. 

Hygieniapassin ja anniskelupassin voi suorittaa vaihtoehtoisesti 1) osallistumalla lähiopetukseen ja tenttiin tai 2) itsenäisesti opiskellen ja osallistumalla tenttiin. Jos haluat osallistua vain tenttiin, ilmoita siitä ilmoittautumislomakkeen Lisätiedot-kentässä.

Hygieniapassi 1,5 op / puoli lukiokurssia 3.4. - 31.5.
Anniskelupassi 1 op / puoli lukiokurssia 10.4. - 31.5.
Työturvallisuuskortti 1 op / puoli lukiokurssia 20.2. - 27.2. Ilmoittaudu viim. 13.2.
Ensiapukortti EA 1 op / puoli lukiokurssia 8.4. - 11.4.

Kontiolahden lukiolla järjestetään Anniskelupassikoulutus helmikuussa 2019. Kiteen lukiolaiset puolestaan tulevat Joensuuhun opiskelemaan ensiaputaitoja huhtikuussa 2019. Lisätietoja saat lukiosi opolta.


Anatomian ja fysiologian verkko-opinnot
Opi tuntemaan ihmisen anatomiaa ja fysiologiaa. Hyödynnä tietoa esimerkiksi omasta kehostasi ja hyvinvoinnista huolehtiessasi aktiiviurheilijana tai syvennä tietojasi valmistautuessasi pääsykokeisiin. Suositellaan molempien opintojaksojen suorittamista ja silloin saat opinnoista itsellesi kaksi lukiokurssia.

Anatomia ja fysiologia 1 op V
Anatomia ja fysiologia 2 op V

Joensuun yhteiskoulun lukion opiskelijoille järjestetään lähiopintoina Anatomian ja fysiologian opintoja kevään ja syksyn aikana. Lisätietoja saat opinto-ohjaajalta.


Kieliopintoja
Jos epäilet, etteivät ruotsin kielen perusteet ole sinulla vielä hallussa, niin nyt ne väännetään rautalangasta! Kurssilla opitaan ruotsin perusrakenteita ja -sanastoa monipuolisesti, tarinallisesti etenevänä kokonaisuutena. Verkkokurssilla voit opiskella omassa tahdissasi, sinulle parhaiten sopivana ajankohtana. Saat jokaisesta tekemästäsi tehtävästä palautetta ja voit seurata reaaliajassa omaa edistymistäsi. Kom med!

Svensk klinik - Rautalankaruotsia 3 op / kaksi lukiokurssia V

Kehitä kielitaitoasi sanomalehtiä, verkkomediaa ja muita tiedotuskanavia hyödyntäen. Ajankohtainen ja innostava materiaali tukee kielitaitosi kehittymistä. Opinnot on tarkoitettu saksan/venäjän pitkän kielen lukijoille (kielitaitotaso B1 eurooppalaisen viitekehyksen mukaan).

Mediasaksa 3 op / kaksi lukiokurssia V
Mediavenäjä 3 op / kaksi lukiokurssia V
Tekstinkäsittelyä venäjäksi 3 op / kaksi lukiokurssia V


Ympäristö- ja energiakysymykset 
Tartu entistä ajankohtaisempiin aiheisiin ja muodosta oma näkemyksesi.

Uusiutuvat energialähteet ja niiden käyttö 5 op / kolme lukiokurssia V


Epic Challenge -ohjelma
Ongelmien ratkaisua tiimityönä astronautti Charles Camardan kehittelemällä ongelmanratkaisumetodilla. Uudistettu kurssi on entistä hauskempi ja tiimit keskittyvät enemmän ideoidensa testaamiseen ja prototyyppien rakentamiseen!

EpicChallenge - Orientation to Innovation 5 op / kolme lukiokurssia 19.3. - 8.5.

Katso video opiskelijoiden kokemuksista >>


Bisnestä, taloutta ja tuotteistamista 
Osatko kertoa muille, mitä osaat ja missä olet hyvä?

Tunnista ja tuotteista oma osaamisesi 3 op / kaksi lukiokurssia V

"Tehtävät oli oikeasti suunniteltu meitä itseämme varten, saimme miettiä missä olemme nyt ja minne haluamme päästä. Tehtävät olivat mielenkiintoisia ja laittoivat pohtimaan omaa osaamista ja kehittymistä."

Lue lisää >>


Ikääntyminen ja työskentely ikäihmisten kanssa
Löytyykö tulevaisuuden työpaikkasi ikäihmisten parista?

Tennareista töppösiin - lähestymistapoja ikääntymiseen 5 op / kolme lukiokurssia V


Syksy 2019

Kevään 2019 opintojen lisäksi alla olevat opintojaksot. Syksyn opintoihin ilmoittautuminen alkaa elokuun alussa.

Bisnestä, taloutta ja tuotteistamista
Talousmatematiikka 5 op / kolme lukiokurssia
Bisnespaja 2 op / yksi lukiokurssi

Kv-vaihtoon valmistautuminen
Jos olet lähdössä vaihtoon, niin valmistaudu siihen etukäteen. Voit liittää opintoihin myös ystävänä toimimisen kansainväliselle opiskelijalla.

Valmistaudu kv-vaihtoon 1 op / puoli lukiokurssia


Riverian opiskelijoille sujuva väylä ammattikorkeakouluun

Väyläopinnot on suunniteltu erityisesti opiskelijoille, jotka tähtäävät opiskelupaikkaan ammattikorkeakoulussa. Voit tutustua AMK-opintoihin, kehittää AMK-opinnoissa tarvittavia opiskeluvalmiuksia ja mikä parasta, voit nopeuttaa unelmiesi toteutumista jopa vuodella!

Lue lisää erilaisista vaihtoehdoista ja katso opiskelijakokemuksista tehtyjä videoita www.vaylaopinnot.fi


Kaikille ammatillisen koulutuksen opiskelijoille

Voit opiskella verkko-opintoina Karelian ja Kajaanin ammattikorkeakoulun järjestämiä opintoja. Opinnot on koottu eRiverian opintotarjottimelle.

Lue lisää www.eriveria.fi/vaylaopinnot