Hehkulamppu

Biota­lou­den erikois­tu­mis­kou­lu­tuk­sesta uutta osaa­mista ja suuntaa uralle

Erikois­tu­mis­kou­lu­tus on teemaan kytketty koulu­tuk­sen muoto, joka on tarkoi­tettu työelä­mässä toimi­ville, korkea­kou­lu­tut­kin­non jo suorit­ta­neille henki­löille. Biota­lou­den erikois­tu­mis­kou­lu­tuk­sessa voi syven­tää osaa­mis­taan biota­lou­desta sekä muodos­taa työteh­tä­vien kannalta tärkeitä verkos­toja. Koulu­tus sopii jo biota­lou­den alalla toimi­ville kehit­tä­jille, asian­tun­ti­joille ja opet­ta­jille, tai sinne uraansa suun­taa­ville. Koulu­tus sovel­tuu myös yrit­tä­jille tai yrit­tä­jiksi aiko­ville sekä työmark­ki­noilla uutta suun­taansa hakeville.

Suoma­lai­sen yhteis­kun­nan hyvin­vointi on perus­tu­nut vahvasti luon­non­va­ro­jen hyödyn­tä­mi­seen. Myös teol­li­nen tuotan­tomme pohjaa luon­non­va­roi­hin. Biota­lous on uusi talou­den suunta, jossa koros­tu­vat proses­sien ja toimin­to­jen resurssi- ja ener­gia­te­hok­kuus sekä uusiu­tu­mat­to­mien luon­non­va­ro­jen korvaa­mi­nen uusiu­tu­villa huomioi­den kier­to­ta­lou­den näkö­kul­mat. Biota­lous tarjo­aa­kin mahdol­li­suuk­sia jo olemassa olevien toimin­to­jen uudis­ta­mi­seksi ja uuden­lai­sen kestä­vän liike­toi­min­nan kehittämiseksi.

Biota­lou­den alalla tarvi­taan monia­laista osaa­mista ja aiemman tutkin­non tuoman osaa­mi­sen päivit­tä­mi­nen onnis­tuu käte­västi Biota­lou­den erikois­tu­mis­kou­lu­tuk­sen avulla. Koulu­tus on suun­ni­teltu työn yhtey­dessä toteu­tet­ta­vaksi kaksi­vuo­ti­seksi ja vahvasti työelä­mäyh­teis­työ­hön perus­tu­vaksi koko­nai­suu­deksi. Opin­toja voi suun­nata omien mielen­kiin­non kohtei­den mukaan ja koulu­tuk­sen aikana pääsee myös toteut­ta­maan työelä­mä­läh­töistä kehittämisprojektia.

Hae koulu­tuk­seen 1.11. mennessä!

Seuraava Biota­lou­den erikois­tu­mis­kou­lu­tus alkaa tammi­kuussa 2022. Biota­lou­den erikois­tu­mis­kou­lu­tuk­seen voit hakea, jos sinulla on sovel­tuva maata­lous- ja metsä­tie­teel­li­sen tai luon­non­tie­teel­li­sen alan, luon­non­vara-alan tai teknii­kan alan yliopisto- tai ammat­ti­kor­kea­kou­lu­ta­soi­nen tutkinto tai muu biota­lou­den alalle sovel­tuva koulu­tus. Koulu­tuk­seen on päädytty hyvin erilai­silla taus­ta­tut­kin­noilla, myös esimer­kiksi yhteis­kun­nal­lis­ten tai kaupal­lis­ten ainei­den tutkin­noilla. Aina kannat­taa hakea! Taus­ta­tut­kin­noista voit lukea lisää täältä.

Hakuaika koulu­tuk­seen on 1.10.-1.11.2021. Valitse Itä-Suomen biota­lou­den erikois­tu­mis­kou­lu­tusta toteut­ta­vista korkea­kou­luista omiin osaa­mis­tar­pei­siisi parhai­ten sovel­tuva: Itä-Suomen yliopisto, Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu tai Savonia-ammattikorkeakoulu.

Lisä­tie­toja koulu­tuk­sesta ja hake­mi­nen: https://kareliastagging.meitadev.fi/biotalouden-erikoistumiskoulutus-2/ tai https://www.biotalouskoulutusitasuomi.fi/


Kirjoit­taja:

Anniina Kontio­korpi, lehtori, Karelia-ammattikorkeakoulu

Artik­ke­li­kuva: Singk­ham palve­lusta Pexels