Opolinkki

OPOlinkki on sivu oppilaitosten ja muiden organisaatioiden ohjaus- ja neuvontahenkilöstölle. Tältä sivulta löydät tietoa Karelia-ammattikorkeakoulusta sekä amk-opinnoista, hakemisesta ja opiskelijavalinnasta, opiskelun vaihtoehdoista, vierailuinfoa sekä esittelymateriaaleja.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Hakemiseen ja yhteishakuun liittyvät asiat löydät Hakeminen-sivulta, jonne on koottu tieto hakukohteista sekä hakuohjeet.

Materiaalit

Tutustumisvierailut ja tapahtumat

Tule käymään ja tuo opiskelijat mukanasi tai pyydä meitä kouluusi kertomaan Karelia-ammattikorkeakoulusta ja opiskelusta täällä. Opiskelijallasi on mahdollista tulla kokemaan paikan päälle, millaista opiskelu Kareliassa on.

Mikäli toivot meidän opiskelijoidemme tulevan kertomaan opiskelijoillesi Karelian mahdollisuuksista opotunneille tai opiskelijoiden vanhemmille vanhempainiltaan, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen [email protected] ja esitä toiveesi hyvissä ajoin. Liitä vierailupyyntöön yhteystietojesi lisäksi ehdotuksesi vierailun ajankohdasta, toiveet esityksen sisällöstä ja kestosta, sekä tieto yleisön määrästä ja tilaisuuden luonteesta. Opiskelijalähettiläät ottavat yhteyttä ja vahvistavat vierailuajankohdan ja muut tarvittavat yksityiskohdat.

UUTTA: Sairaanhoitajaksi -työpaja lukiolaisille

okemuksellisessa Sairaanhoitajaksi -työpajassa opiskelijat pääsevät kokeilemaan sairaanhoitajan työtä ja ratkaisemaan aitoja, nuorille läheisiä ja kiinnostavia terveyshaasteita.

Työpajan vetäjinä toimivat Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen Siun Soten ammattilaiset yhdessä Karelian henkilökunnan ja opiskelijoiden kanssa. Tilaa työpaja oppilaitokseesi ottamalla yhteyttä lehtori Mari Sivoseen, [email protected].

Tutustu ja Hae Kareliaan -päivät

Järjestämme vuosittain avoimien ovien päiviä, joiden aikana opiskelusta kiinnostuneiden on mahdollista tulla tutustumaan Karelia-ammattikorkeakouluun, koulutuksiin ja kampuksiin Joensuussa. Tutustu Kareliaan -päivä järjestetään keväisin, ja Hae Kareliaan -päivä syksyisin.

OPOtreffit ohjaus- ja neuvontatyötä tekeville

Järjestämme vuosittain yhteisen tapaamisen myös kaikille ohjaus- ja neuvontatyötä tekeville. Puolen päivän mittaisessa tapahtumassamme kuulet yhteishaun ajankohtaisia asioita sekä tutustut Karelia-amk:n koulutuksiin ja kehittämiseen. OPOtreffit järjestetään seuraavan kerran perjantaina 4.10.2024.

Avoimen AMK:n tarjonta 2. asteen opiskelijoille

Karelian avoin AMK tarjoaa 2. asteen opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet tutustua ammattikorkeakouluopintoihin jo 2. asteella opiskelun aikana. Tarjoamme sekä yksittäisiä opintojaksoja että siirtymistä sujuvoittavia väyläopintoja lukiolaisille ja ammatillisella toisella asteella opiskeleville. Maistiaiskurssilla 2. asteen opiskelija voi puolestaan perehtyä alaan ja ammatteihin jo ennen hakemista ja testata, onko ala juuri hänelle sopiva.

Erityisestä tuesta

Karelia-ammattikorkeakoulussa on järjestetty opiskeluterveydenhuolto ja opintokuraattorin palvelut, sekä konsultoiva erityisopettaja. Erilaisille oppijoille on tarjolla tukea tarvittaessa Karelia-ammattikorkeakoulun yhteistyökumppaneilta. Karelia-ammattikorkeakoulu on esteetön oppimisympäristö liikuntarajoitteisille ja kuulovammaisille.

Kysy lisää: Marjo Nenonen, [email protected]

Opinto-ohjaajien yhteystiedot

Haluatko ottaa yhteyttä Karelian opokoordinaattoreihin tai koulutuksien opinto-ohjaajiin, jotka vastaavat kukin koulutuksensa ohjauksesta.