Henkilö pitää käsissään Rubikin kuutiota

Työelämäyhteistyössä tutkintoon -podcast: Kesken jäänyt tutkinto

Harjoittelusta suoraan töihin on klassinen tarina kesken jääneiden tutkintojen taustalla. Monet kuitenkin haluaisivat suorittaa tutkinnon myöhemmin loppuun. Millaisia kysymyksiä pitää kysyä ennen kesken jääneen tutkinnon jatkamista? Miten elämäntilanne ja oma motivaatio täytyy ottaa huomioon? Onko avoin ammattikorkeakoulu varteenotettava vaihtoehto? Entä milloin suoritetut opintojaksot vanhenevat? Voiko kartutettu työkokemus jouduttaa tutkintoa, ja millaista yhteistyötä oppilaitokselta ja työelämältä kaivataan?

Joni Ranta, Karelian tietotekniikan lehtori ja opinto-ohjaaja, kielten lehtori Merja Öhman, hoitotyön lehtori, opinto-ohjaaja Minna Turunen sekä englanninkielen lehtori Liisa Sandvall pohtivat kesken jääneen tutkinnon loppuun saattamisen konkretiaa ja mahdollisia koulutusuudistuksia Työelämäyhteistyössä tutkintoon -podcastin kuudenessa osassa.

Kuuntele tästä:

Podcast-sarja on osa Työelämäyhteistyössä tutkintoon -hanketta, jonka toteuttaa Karelia-ammattikorkeakoulu William ja Ester Otsakorven säätiön rahoituksella.

Koko sarja on kuunneltavissa Karelian podcast-kanavalla.

Podcastin toimittaja: Joni Ranta, lehtori, Karelia-ammattikorkeakoulu

Suunnittelu, käsikirjoitus ja toteutus: lehtorit Minna Turunen, Merja Öhman, Liisa Sandvall ja Joni Ranta, Karelia-ammattikorkeakoulu

Artikkelikuva: Monstera palvelusta Pexels