Kädet pitävät pellavaliinaa, jonka sisällä on mustikoita.

Karelia 30 -areena: Ruoka­mat­kai­lun mahdollisuudet

Matkai­lija ei siirrä ruoalla vain nälkää. Ruoka voi olla syy matkus­ta­mi­selle sekä mahdol­li­suus maistaa paikal­lista kult­tuu­ria. Karelia 30 -areenan neljän­nen jakson aiheena on ruoka­mat­kailu. Huoneis­to­ho­telli Lietsun aamu­pa­la­pöy­dän äärellä keskus­tel­laan siitä, mitä ruoka­mat­kailu on, mikä tekee ruoasta matkai­li­jalle tärkeää ja mitkä asiat tekevät Pohjois-Karja­lasta kiin­nos­ta­van ruoka­mat­kai­lun näkö­kul­masta. Keskus­te­le­massa ovat Huoneis­to­ho­telli Lietsun piäe­mäntä Maria Saas­ta­moi­nen sekä projek­ti­pääl­likkö Paavo Raap­pana ja lehtori Mikko Lahti Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lusta. Oman näke­myk­senä ruoka­mat­kai­lusta kertoo myös rallin maail­man­mes­tari Ari Vatanen.

Karelia 30 -areena esit­te­lee ajan­koh­tai­sia ja mielen­kiin­toi­sia teemoja joko tallen­net­tuissa tai live­strii­mi­lä­he­tyk­sissä, jotka julkais­taan kerran kuussa. Näkö­kul­mana ovat teemaan liit­ty­vät tule­vai­suu­den trendit sekä niiden myötä esille nouse­vat osaa­mis­tar­peet sekä jatku­van oppi­mi­sen mahdol­li­suu­det. Areenan tavoit­teena on nostaa tule­vai­suu­den osaa­mis­tee­moja esille keskus­te­luna ja vuoro­pu­he­luna työelä­män kanssa.

Videon käsi­kir­joi­tus: Harri Mikko­nen, Anne Prepula, Ulla Kallio, Paavo Raap­pana & Mikko Lahti, Karelia-ammattikorkeakoulu