Ikä- ja muis­tiys­tä­väl­li­sen Kaivan­non­puis­ton avajai­sia viete­tään 21.9.2023

Joen­suun Pent­ti­län­ran­taan Pielis­joen varteen on valmis­tu­nut ikä- ja muis­tiys­tä­väl­li­nen puis­to­ym­pä­ristö. Avajai­sia viete­tään Muis­ti­vii­kolla Maail­man Alzheimer-päivänä.

Aika: torstai 21.9.2023 klo 14–16
Paikka: Kaivan­non­puisto, Pent­ti­län­ranta, Lions-Ruusu­puis­toa vastapäätä

Kaivan­non­puis­ton idea­oi­vat Muis­tiak­tii­vit, jotka ovat itse muis­ti­sai­rau­teen sairas­tu­neita ihmisiä. Alue suun­ni­tel­tiin ja toteu­tet­tiin Joen­suun kaupun­gin, Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun ja Pohjois-Karja­lan Muisti ry:n yhteis­työnä. Muis­tiys­tä­väl­li­syys oli alueen suun­nit­te­lua johtava teema. Kaivan­non­puis­ton tavoit­teena on edistää hyvää elämää muis­tiys­tä­väl­li­sessä yhteiskunnassa.

Virkis­tys­reitti on suojel­lulla alueella, jossa kunnioi­te­taan luontoa. Luon­nolla on myön­teistä vaiku­tusta jo sellai­se­naan, ja ympä­ris­töön tehtiin vain tarpeel­li­sia, kulke­mista helpot­ta­via muutok­sia. Reitti on noin puolen kilo­met­rin mittai­nen ja avoin kaikille.

– Opas­kyl­tit autta­vat virit­ty­mään paik­kaan ja herät­te­le­vät tahtoa lähteä koke­maan jotain. Tutun­omai­selta polulta ei voi eksyä. Reitiltä voi löytää elämyk­siä, hyvin­voin­tia edis­tä­viä tehtä­viä ja leväh­dys­paik­koja, kertoo toimin­nan­joh­taja Leena Knuut­tila Pohjois-Karja­lan Muisti ry:stä.  

Avajais­ten ohjel­massa on

  • terveh­dys­pu­heen­vuo­roja
  • sävel­tuo­kioita ja musii­kil­li­sia elämyksiä
  • muis­ti­asian­tun­ti­joita tavat­ta­vissa Käräjäkivillä
  • Muis­tiak­tii­veja tavat­ta­vissa Lapsuu­den kivellä
  • opis­ke­li­joi­den ohjaa­mia tuokioita
  • hanke­toi­mi­joi­den kohtaa­mi­sia ja luontobingo
  • tarjoi­lua

Muis­ti­vii­kolla halu­taan lisäksi muis­tut­taa, että jos sinulla tai lähei­sel­läsi on muis­ti­sai­raus, ota rohkeasti yhteyttä muistiasiantuntijoihin.

Terve­tu­loa Kaivannonpuistoon!

Joen­suun kaupunki
Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu
Pohjois-Karja­lan Muisti ry.

Kaivan­non­puisto – ikä- ja muis­tiys­tä­väl­li­nen puis­to­ym­pä­ristö 1.4.2023–31.1.2024. Hanketta hallin­noi Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu ja rahoit­taa Pohjois-Karja­lan maakun­ta­liitto AKKE-rahoituksella.