Valjasta digitalisaatio luovuutesi käyttövoimaksi! Karelian medianomina opit viestinnän nykyaikaiset työkäytännöt ja tuotantoprosessit.
Päivätoteutus
- Opiskelupaikkoja: 50
- Tutkinnon laajuus: 240 opintopistettä
- Kesto: 4 lukuvuotta
- Tutkintonimike: Medianomi (AMK)
- Opetus: tapahtuu pääsääntöisesti klo 8 – 18.
- Koulutuspaikka: Tikkarinne-kampus
Hakeminen
- Kevään yhteishaku: 15. – 30.3.2023
- Opiskelijavalinta: Oma valintakoe (ennakkotehtävä ja haastattelu)
Media-alalle tarvitaan osaajia
Media- ja viestintäala on parasta aikaa suuressa murroksessa. Monikanavaisuus on arkipäivää ja alalle tarvitaan osaajia, jotka ymmärtävät nykypäivän mediakentän pelisäännöt ja osaavat tuottaa räätälöityä sisältöä useaan eri kanavaan. Digitalisaatio avaa alan osaajille mahdollisuuksia, joista emme vielä osaa edes uneksia.
Medianomit työllistyvät muun muassa digitaalisen viestinnän suunnittelijoiksi, sisällöntuottajiksi, verkkotoimittajiksi, videokuvaajiksi ja -leikkaajiksi, tuottajiksi, mobiilisovellussuunnittelijoiksi, projektipäälliköiksi tai -asiantuntijoiksi sekä yrittäjiksi.
Karelia-amk:n medianomiopinnoissa opit viestinnän nykyaikaisia työkäytäntöjä ja tuotantoprosesseja valokuvaamisesta videotuotantoihin ja äänisuunnittelusta dramaturgiaan. Käytännön opiskelua varten tarjoamme huippumodernin oppimisympäristön studioineen. Viime kädessä sisältö ratkaisee, joten perehdyt myös luovuutta edistäviin menetelmiin.

Medianomi työelämässä
Kareliasta valmistuvana medianomina sinulla on erinomaiset valmiudet mediasisältöjen suunnitteluun, toteutukseen ja tuottamiseen mediatuotantojen eri osa-alueilla sen mukaisesti, mitä olet opinnoissasi valinnut.
Saat myös monipuolisia valmiuksia luovien alojen yrittäjänä toimimiseen.
Hallitset erilaisia tiedonhankinnan ja sisältöaineistojen käsittelyn menetelmiä, media-alan tekijänoikeus- ja sopimuskäytäntöjä sekä mediatuotantojen työvälineohjelmistojen ja laiteympäristöjen ammattimaisen käytön.
”Voin vihdoin sanoa, että olen löytänyt oman juttuni”
”Käytännönläheinen ja oma-aloitteinen opiskelutapa sopii minulle, sillä minä itse ainakin opin parhaiten tekemällä. Opinnot ovat olleet monipuolisia ja käsitelleet laajasti eri median osa-alueita.”, kertoo media-alan opiskelija Juulia Eskman.
