Medianomi (AMK)

Kareliasta valmistuneena medianomina osaat valjastaa digitalisaatio luovuutesi käyttövoimaksi! Opit nykyaikaiset työkäytännöt ja tuotantoprosessit.

Media-alalle tarvitaan osaajia

Media- ja viestintäala on parasta aikaa suuressa murroksessa. Monikanavaisuus on arkipäivää ja alalle tarvitaan osaajia, jotka ymmärtävät nykypäivän mediakentän pelisäännöt ja osaavat tuottaa räätälöityä sisältöä useaan eri kanavaan. Digitalisaatio avaa alan osaajille mahdollisuuksia, joista emme vielä osaa edes uneksia.

Medianomit työllistyvät muun muassa digitaalisen viestinnän suunnittelijoiksi, sisällöntuottajiksi, verkkotoimittajiksi, videokuvaajiksi ja -leikkaajiksi, tuottajiksi, mobiilisovellussuunnittelijoiksi, projektipäälliköiksi tai -asiantuntijoiksi sekä yrittäjiksi.

Karelia-amk:n medianomiopinnoissa opit viestinnän nykyaikaisia työkäytäntöjä ja tuotantoprosesseja valokuvaamisesta videotuotantoihin ja äänisuunnittelusta dramaturgiaan. Käytännön opiskelua varten tarjoamme huippumodernin oppimisympäristön studioineen. Viime kädessä sisältö ratkaisee, joten perehdyt myös luovuutta edistäviin menetelmiin.

Y-akatemia-hakuvaihtoehdossa yhdistyvät yrittäjämäinen työtapa ja tiimioppiminen. Voit vahvistaa kiinnostustasi yrittäjyyteen ja vahvistaa työelämätaitojasi monialaisessa tiimiyrityksessä. Opiskelet käytännöllisesti yhdessä sovittujen aikataulujen mukaan. 

Medianomi työelämässä

Kareliasta valmistuvana medianomina sinulla on erinomaiset valmiudet mediasisältöjen suunnitteluun, toteutukseen ja tuottamiseen mediatuotantojen eri osa-alueilla sen mukaisesti, mitä olet opinnoissasi valinnut.

Saat myös monipuolisia valmiuksia luovien alojen yrittäjänä toimimiseen.

Hallitset erilaisia tiedonhankinnan ja sisältöaineistojen käsittelyn menetelmiä, media-alan tekijänoikeus- ja sopimuskäytäntöjä sekä mediatuotantojen työvälineohjelmistojen ja laiteympäristöjen ammattimaisen käytön.


Viivi Karvanen Times Squarella New Yorkissa

Viivi Karvanen

”Etenkin loppuvaiheessa opintoja kurssien sisältöä saattoi pohtia omien mielenkiinnonkohteiden mukaan. En tiedä, onko parempaa lähtökohtaa opinnoille, kuin omat mielenkiinnon kohteet ja omien unelmien tavoittelu.”


Sinustako medianomi?

Tutustu medianomiksi opiskeluun, tuleviin ammatteihin ja ammatissa työskentelyyn maistiaiskurssilla. Opiskelet verkossa oman aikataulusi mukaan ja saat suoritetusta opintojaksosta avoimen ammattikorkeakoulun suoritusmerkinnän ja opintopisteitä. Opinnot ovat maksuttomia.


Katso videot

Sinua voisi kiinnostaa myös