InBody-kehonkoostumusmittaus

InBody-kehonkoostumusmittauksen avulla voidaan arvioida kehon koostumusta ja hyvinvointia sekä kehossa tapahtuvia muutoksia. InBody on markkinoiden kehittynein ja laajimmin käytetty kehon koostumuksen mittalaite. Kehonkoostumus on kokonaisuus, joka muodostuu perimästä, fysiologiasta, aineenvaihdunnasta, elintavoista ja ravitsemuksesta.

Kuinka InBody-mittaus toimii?

InBody-menetelmän avulla on mahdollista saada objektiivinen kuva kehon tilasta. Siinä erittäin pieni ja vaaraton sähkövirta johdetaan kehon läpi useita eri reittejä pitkin käsi- ja jalkaelektrodeista. Kehon kudoksilla ja nesteillä on vaikutus sähkövirran kulkuun ja tämän perusteella voidaan tehdä analyysi kehon koostumuksesta sen eri osissa. Näin saadaan tarkka raportti lihaksen, rasvan ja veden määrästä kehosta. Mittauksen avulla saat tietoa, jota voit hyödyntää esimerkiksi terveysliikunnan, painonpudotuksen tai kuntoutuksen seurannassa. Mittaus tuo lisämotivaatiota, jos haluat muutosta esimerkiksi ravintotottumuksiisi tai muihin elämäntapoihisi. Mittaus kestää 15-60 sekuntia. Tulokset tulkitaan selkeältä tulosraportilta, jonka asiakas saa mukaansa.

Kenelle

Kaikille omasta kehonkoostumuksestaan kiinnostuneille, ikään tai kuntotasoon katsomatta. Mittausta ei kuitenkaan voida tehdä raskaana oleville eikä kuukautisten aikana tai henkilöille, joilla on sydämen tahdistin, raajaproteesi tai et pysty seisomaan mittauksen aikana.

Toteutus

InBody-kehonkoostumusmittauksen toteuttavat TARMOssa työskentelevät opiskelijat. Inbodyn kesto on noin 30min sisältäen testin ja tulosten tulkinnan. Testin suorittavat opiskelijat tulevat noutamaan sinut Tikkarinne 9, E-talon pääaulan info-kopilta. Pihan vierasparkkipaikalle on tarvittaessa saatavilla parkkilupalappuja infosta.

Testiä ennen tulisi olla syömättä, juomatta, tupakatta ja kahvitta vähintään tunnin ajan. Edellisiltana tai samana aamuna ei myöskään suositella kovaa fyysistä rasitusta tai alkoholin käyttöä. Mittaus suoritetaan kevyellä vaatetuksella ja paljain jaloin. Myös kellot ja suuret korut tulee ottaa pois.

Hinta

20€/mittaus, opiskelijat/eläkeläiset/työttömät 10€/mittaus.

Maksu pankki/luottokortilla testin jälkeen koordinaattoreiden toimistossa (E280).
Emme ota vastaan käteistä/liikunta- ja kulttuuriseteleitä.

Ajanvaraus

Oppimis- ja palveluympäristö TARMO
Karelia-ammattikorkeakoulu | Karelia University of Applied Sciences
Tikkarinne 9, FI-80200 Joensuu
[email protected]
Tel. +358 50 913 1787
www.karelia.fi