SIMHE-Karelia maahanmuuttajille

SIMHE-Karelia ohjauspalvelu

Karelia-amk tarjoaa SIMHE (Supporting Immigrants in Higher Education) -ohjauspalvelua korkeakoulutetuille ja korkeakoulutuksesta kiinnostuneille maahanmuuttajille Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan alueella.

SIMHE-ohjaus tarkoittaa henkilökohtaista keskustelua ohjaajan kanssa kasvotusten tai etäyhteydellä.

Ohjaus on maksutonta. Ohjauskielet ovat suomi ja englanti.

Mistä ohjaustapaamisessa saa tietoa?

• miten löytää opiskelupaikka korkeakoulussa Suomessa ja mitä siihen vaaditaan
• miten ulkomailla hankittu tutkinto, osaaminen ja ammatti otetaan huomioon opiskelussa ja työelämässä Suomessa
• milloin ja miten pitää hakea tutkinnon tunnustamis- ja rinnastamispäätöstä ja mitä tehdään ehdollisen päätöksen jälkeen
• millaisia töitä voin hakea omalla koulutuksella ja osaamisella Suomessa 
• miten ja missä voi opiskella lisää suomen kieltä

Miten pääsee ohjaustapaamiseen?

Yksilöllistä ohjausta saat ottamalla yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen [email protected] tai täyttämällä ohjauspyyntölomakkeen verkossa. SIMHE-ohjaaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii tapaamisen.

Voit myös tulla SIMHE-ohjaukseen ilman ajanvarausta Joensuun Luotsiin (Kauppakatu 29). SIMHE-ohjaajan päivystysajat Luotsissa on merkitty Luotsin tapahtumakalenteriin.

ota yhteyttä:

[email protected]
+358 50 413 8260

Voit seurata meitä myös Facebookissa: SIMHE-Karelia maahanmuuttajille ja Instagramissa: @simhekarelia.

SIMHEapp 

SIMHEapp on mobiilisovellus, joka on kehitetty korkeakoulutaustaisten maahanmuuttajien tueksi. Sovelluksen avulla voi etsiä koulutus- ja työpaikkoja, tehdä CV:n eli ansioluettelon, luokitella osaamistaan ja lukea tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta. Sovelluksen voi ladata sovelluskaupasta ja se toimii sekä iOs- että Android -mobiililaitteilla.

Koulutukset maahanmuuttaneille

Karelia-ammattikorkeakoulu tarjoaa myös koulutusta ja järjestää Juttuklubi Joensuuta maahanmuuttaneille. Tiedot koulutuksistamme ovat verkkosivullamme. Lisätiedot ja Juttuklubi Joensuun aikataulut voit lukea verkkosivultamme.

Neuvoja ja koulutusmahdollisuuksia Ukrainan sotaa paenneille

Olemme koonneet neuvoja sekä Karelia-ammattikorkeakoulun koulutusmahdollisuudet Ukrainan sotaa paenneille englanninkieliselle verkkosivulle. Tutustu verkkosivuun tästä linkistä.

Yhteistyökumppaneille ja sidosryhmille 

Karelia-ammattikorkeakoulu tarjoaa maahanmuuttajille suunnattuja koulutuksia, ohjausta, palveluja ja työpajoja. Tavoitteena on maahanmuuttajien tarkoituksenmukaisen koulutuksen, työllistymisen ja kotoutumisen edistäminen.  

SIMHE-Karelia palvelu on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa valtakunnallista SIMHE (Supporting Immigrants in Higher Education) -toimintaa. SIMHE-verkostossa on mukana 10 vastuukorkeakoulua ympäri Suomen. Toiminnan tarkoituksena on palvella aikuisia maahanmuuttajia ohjaamalla heitä sopivimmille ja tarkoituksenmukaisille korkeakoulutus- ja urapoluille kotoutumisen ja työllistymisen edistämiseksi. Opetus- ja kulttuuriministeriö on valinnut Karelia-ammattikorkeakoulun yhdeksi maahanmuuttajatyön vastuukorkeakouluksi, joka tuottaa ohjauksen ja osaamisen tunnistamisen palveluja sekä korkeakouluopintohin valmentavaa koulutusta maahanmuuttajille. Lisäksi tavaoitteena on kehittää maahanmuuttajille suunnattua toimintaa hankkeiden avulla.

SIMHE-Karelian toiminnan tavoitteena on: 

  • auttaa löytämään sopivia opiskelumahdollisuuksia suomalaisessa korkeakoulussa 
  • auttaa kotimaassa tehtyjen aikaisempien opintojen ja osaamisen tunnistamisessa 
  • auttaa oman uran suunnittelussa 

Lue lisää korkeakoulujen SIMHE-palveluista Opetushallituksen verkkosivuilla. 

Tarjoamme myös konsultointiapua muille maahanmuuttajatyötä tekeville. Ohjaajillamme on syvällinen koko korkeakoulusektorin tuntemus sekä ulkomaisten tutkintojen rinnastamisprosessin tuntemusta. He ovat myös opinto- ja uraohjauksen ammattilaisia.

Katso video SIMHE-toiminnasta:

Videolla kerrotaan SIMHE-toiminnasta.