Pulssissa julkaistaan Karelia-ammattikorkeakoulu henkilöstön ja yhteistyökumppanien tuottamia asiantuntija-artikkeleita, uutisia, videoita ja podcasteja.
Pulssi tuo näkyväksi Karelian asiantuntemusta ja vaikuttavuutta erityisesti työelämän kehittämisen näkökulmista. Pulssi levittää tietoa myös Karelian koulutuksesta, opetuksesta, tapahtumista ja muista ajankohtaisista teemoista.
-
Urheilijan yrittäjyysopinnot nykyaikaisten verkkotyökalujen avulla
ENDURANCE-projektikonsortio käynnisti interaktiivisen ja avoimen urheilijoille suunnatun yrittäjyysopintopaketin yhteiskehittämisen marraskuussa 2021. Kehittäminen alkoi laajalla kartoituksella, jossa haastateltiin urheilijoita, luettiin väitöskirjoja ja…
-
Podcast: Energiamurros ja biotalous
Energiamurros ja biotalous -podcastissa Karelia-ammattikorkeakoulun lehtori Anniina Kontiokorpi keskustelee Bioenergia ry:n toimitusjohtaja Harri Laurikan kanssa energiamurroksesta sekä biotalouden kytkeytymisestä siihen. Podcastissa…
-
Kotihoidon työntekijät omaa työtään tuunaamassa – ikäystävällisyys on kaikkien juttu
Työn imua vahvistavat tutkitusti työn kehittävyys ja monipuolisuus, työn tulosten näkeminen sekä yhteisöohjautuva tiimi. Työssä tulisi olla sopivasti haasteellisuutta ja mahdollisuuksia…
-
Tietojohtamisen opetuksen haasteita alkumetreiltä
Aloitin tiedolla johtamisen lehtorina Karelia-amk:ssa joulukuussa 2021. Tätä ennen olen toiminut alan kehittäjänä, erikoisasiantuntijana jne. sekä käytännön organisaatioissa että tutkijana yliopistolla.…
-
Työpajoista vauhtia kansainvälisten opiskelijoiden palveluiden kehittämiseen
Koulutusperäisen maahanmuuton edistäminen on yksi Karelia-ammattikorkeakoulun strategisista painopisteistä. Lisäksi Karelia-amk on sitoutunut valtakunnallisiin tavoitteisiin kansainvälisten opiskelijoiden määrän kolminkertaistamiseksi vuoteen 2030 mennessä.…
-
Uuden opiskelijan starttipaketti – Tyytyväisyyttä ja kritiikkiä Karelia-startista
Karelia-starttityötilojen (suomi, englanti) sisällöt perehdyttävät uuden opiskelijan Karelian digitaalisiin ympäristöihin ja palveluihin omaehtoisesti jo ennen opintojen alkua. Sisältöjen opiskelu onnistuu päätelaitteesta riippumatta. Karelia-startin tavoitteena on,…
-
Digitaalisen palvelun päästöt selville elinkaarianalyysin avulla
Digitaaliset palvelut ovat nykyään osana lähes jokaisen arkea. Aamulla moni saattaa lukea lehtensä mobiilisovellukselta, ja heti töihin päästyään avata Teamsin ja…
-
Lisätty todellisuus tuo uusia mahdollisuuksia rakentamiseen
AR on lyhenne sanoista augmented reality, eli lisätty todellisuus. Kyseessä on teknologia, jonka avulla lisättyä virtuaalista sisältöä tarkastellaan mobiililaitteen tai AR-lasien…
-
Paikannusteknologiat ovat tulossa myös rakennustyömaille
Paikantamista hyödynnetään nykyisin rakennustyömailla hyvin vähän ja se on ns. tulevaisuuden teknologia, joka pitäisi sovittaa osaksi rakentamisen prosesseja. Paikannus sinällään ei…
-
Maakunnan koulutustarpeiden selvittämistä ja asiakasprofiilien rakentamista palvelumuotoilutyöpajoilla
Vauhtia uralle -hankkeessa kehitämme kolmen koulutusasteen yhteistyönä parempia koulutuspalveluita opiskelijoille ja yrityksille. Tavoitteena on selvittää maakunnasta puuttuvaa koulutustarjontaa ja tarjota puuttuvia…
-
Podcast: Miksi yritysten kannattaa nyt hyödyntää XR-teknologioita?
Uudet teknologiat, kuten virtuaaliympäristöt ja lisätty todellisuus, voivat kuulostaa kaukaisilta ja samaan aikaan sellaisilta, että niissä pitäisi olla jollain tasolla kiinni.…
-
Palliatiivisen hoidon koulutuksessa isoja askeleita eteenpäin
Palliatiivista hoitoa ja saattohoitoa tarvitsevat potilaat ansaitsevat laadukasta hoitoa ympäri Suomen. Tähän tarpeeseen vastaamaan syntyi EduPal-hanke. Hyvä koulutus on avain hoidon…