Polven kuntoutus ja terapeuttinen harjoittelu

Tässä koulutuksessa saat kattavan osaamisen (1,5 opintopistettä) polven kuntoutuksesta ja terapeuttisesta harjoittelusta Marko Grönholmin asiantuntevassa ohjauksessa.

Koulutuksessa perehdytään polvivamman jälkeiseen fysioterapiaan ja tavallisimpien tähystyskirurgisten polvileikkausten postoperatiivisiin fysioterapiaprosesseihin, niiden sisältöön ja tavoitteisiin, fysioterapian toteutukseen sekä tarkoituksenmukaisen, yksilöllisen harjoitteluohjelman rakentamiseen.

Lisäksi koulutuksessa syvennytään siihen, mitä asioita fysioterapiassa on hyvä huomioida ja havainnoida sekä toisaalta, miten kuntouttavan harjoittelun progressiot voisi rakentaa tarkoituksenmukaisesti.

Koulutuksen laajuus on 1,5 opintopistettä, joka koostuu 2 lähiopetuspäivästä ja itsenäisestä opiskelusta verkkopohjaisessa materiaalipankissa.

Koulutusaika ja paikka

To 19.9. klo 9.00-16.00 ja
Pe 20.9. klo 8.00-15.00
Karelia-ammattikorkeakoulu, Tikkarinne 9, 80200 Joensuu.

Koulutussisältö

Luento-osuuksissa perehdytään polven biomekaniikasta alkaen aina yksityiskohtaisiin kuntoutusohjeisiin ja motorisen oppimisen periaatteiden hyödyntämiseen saakka. Koulutuksen pääpaino on käytännön tekemisessä ja esimerkiksi harjoitteiden rakentamisessa ja niiden progressioissa.

Koulutus koostuu kahdesta lähiopetuspäivästä sekä itsenäistä opiskelua varten laaditusta verkkopohjaisesta materiaalipankista. Materiaalipankissa on mukana myös ortopedin haastatteluja eri toimenpiteisiin, leikkaustekniikoihin ja toimenpiteiden jälkeisiin rajoituksiin sekä hoitolinjan valintaan liittyen.

Lisäksi koulutuksen taustamateriaaleihin kuuluu laaja-alainen ja yksityiskohtaisesti havainnollistettu harjoitepankki, kattavat tutkimus- ja lähdeviitteet, esimerkkiprotokollia kuntoutukseen sekä laajat luentomateriaalit.

Koulutuksessa syvennytään seuraaviin aihepiireihin:

 • Polven biomekaniikka
 • Fysioterapia akuutin polvivamman jälkeen
 • Hoitolinjan valinta (operatiivinen vs. ei-operatiivinen)
 • Kudosten paranemisprosessi
 • Polvileikkauksen jälkeinen postoperatiivinen fysioterapia
 • Yksilölliset kuntoutusperiaatteet ja tavoitteet
 • Fysioterapian sisältö vaiheittaisten tavoitteiden mukaan ja eri polvitoimenpiteiden jälkeen
 • Terapeuttinen harjoittelu
 • Motorisen oppimisen periaatteiden hyödyntäminen
 • Turvallinen urheiluun paluu ja testaaminen
  Käsiteltävät polvivammat ja -toimenpiteet:
 • Polven ligamenttivammat
 • Nivelkierukkatoimenpiteet
 • ACL-vamma ja -rekonstruktio
 • Polvilumpion sijoiltaanmeno ja MPFL-rekonstruktio

Kouluttaja

Marko Grönholm, vuoden fysioterapeutti 2022, Movement Physio. Tutustu lisää Markoon!

Hinta

Osallistujahinta 490 € (sis. alv 25,5 %)

Ilmoittautuminen koulutukseen on samalla sitoumus osallistujamaksun maksamiseen (lasku). Ilmoittautuessasi koulutukseen voit valita laskutuserien määrän (1-2). Karelia Ammattikorkeakoulu Oy laskuttaa osallistujamaksun arvonlisäveroineen maksuehdolla 14 päivää netto.

Koulutuspäivään sisältyy 30 min lounastauko. Lounas on omakustanteinen. Lisäksi pidetään lyhyempiä taukoja. Osallistujat saavat koulutuspäivän aikana veloituksetta yhdet kahvit. Koulutusryhmään otetaan enintään 30 osallistujaa.

Ilmoittautuminen


Ilmoittautuminen päättyy pe 30.8.2024 klo 16.00 mennessä.


Osallistujat otetaan koulutukseen ilmoittautumisjärjestyksessä. Saat ilmoittautuessasi sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä sähköpostilla [email protected]. Karelia-ammattikorkeakoulu pidättää oikeuden ohjelmamuutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen, mikäli koulutusryhmää ei saada täyteen. Koulutuksen toteutumisesta tai peruutuksesta ilmoitetaan ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostilla.

Koulutus toteutetaan, mikäli määräaikaan mennessä on ilmoittautunut riittävä määrä osallistujia. Koulutusryhmän koko on enintään 30 osallistujaa. Jos koulutusryhmä on ilmoittautuessa tullut täyteen, on mahdollista ilmoittautua jonotuslistalle. Koulutukseen otetaan jonotuslistalta osallistujia, mikäli ryhmään vapautuu paikkoja.

Peruutusehdot:
Koulutuksen peruuntuessa osallistujamaksu (verkkopankkimaksu) palautetaan kuukauden kuluessa ilmoituksesta. Osallistumisen peruutuksesta ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tai kokonaan peruuttamatta jättämisestä veloitetaan koulutuksen hinta kokonaisuudessaan. Koulutuksen keskeyttäminen ei oikeuta osallistujamaksun palauttamiseen. Tarvittaessa esim. esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa. Peruutukset ja osallistujan vaihdokset tulee tehdä kirjallisesti käytännönjärjestelyistä vastaavalle yhteyshenkilölle.

Lisätietoja

Käytännön järjestelyt: Anne Prepula, palveluliiketoiminnan koordinaattori, p. 050 311 9167, [email protected] Koulutuksen sisältö: Noora Silvennoinen, opettaja, TtM, ft OMT, työ ft, [email protected]

Sinua saattaa kiinnostaa


Tutustu fysio- ja toimintaterapeutin tutkintoon johtaviin koulutuksiin. Tutustu amk-tutkintokoulutuksiin
Järjestämme fysioterapeuteille mahdollisuuksia päivittää osaamista. Tutustu tulossa oleviin koulutuksiin
Haluatko jatkossa uutiskirjeemme tulevista koulutuksista? Ilmoittaudu tästä uutiskirjeen tilaajaksi