Engineer using tablet check and control automation robot arms machine in intelligent factory industrial on monitoring system software. Welding robotics and digital manufacturing operation.

Insinööri (AMK), konetekniikka

Ympäristö kiittää älykästä tuotantoa ja vastuullista suunnittelua. Koneinsinöörit työllistyvät muun muassa teollisuuden suunnittelun, tuotannon kehittämisen ja johtamisen eritasoisiin tehtäviin.

Päivätoteutus

  • Opiskelupaikkoja: 45
  • Tutkinnon laajuus: 240 opintopistettä
  • Kesto: 4 lukuvuotta
  • Tutkintonimike: Insinööri (AMK)
  • Opetu:s tapahtuu pääsääntöisesti klo 8 – 18
  • KoulutuspaikkaWärtsilä-kampus

Hakeminen

  • Hakuaika: 13. – 27.3.2024
  • Opiskelijavalinta: valintakurssi 23, yo-todistusvalinta 11, ammatillinen todistusvalinta 11

Konetekniikan ajantasaista osaamista tarvitaan aina

Koulutuksen erityispiirteinä ovat älykäs tuotanto ja vastuullinen suunnittelu. Älykäs tuotanto tarkoittaa robotisaation ja joustavan automaation soveltamista. Älykkään tuotannon soveltaminen tehostaa tuotantoa ja laskee kustannuksia. Vastuullinen suunnittelu tarkoittaa ympäristöystävällisten ratkaisujen huomioimista materiaalivalinnoissa ja tuotantoteknologioissa.

Osa hakijoista valitaan valintakurssin perusteella. Valintakurssi toteutetaan välittömästi hakuajan jälkeen. Tarkemmat tiedot valintakurssista lähetetään hakijoille hakuajan päätyttyä.

Insinööri työelämässä

Valmistuttuasi koneinsinööriksi toimit koneiden, laitteiden ja tuotantolinjojen suunnittelussa, valmistuksessa, käytössä ja kunnossapidossa.

Koneinsinöörit työllistyvät muun muassa teollisuuden suunnittelun, tuotannon kehittämisen ja johtamisen eritasoisiin tehtäviin. Näiden lisäksi koneinsinöörejä tarvitaan teknisen kaupan asiantuntijatehtävissä ja julkishallinnossa. 

Koneinsinöörin työnantajia ovat esimerkiksi konepajat, suunnittelutoimistot ja maahantuojat. Tutkinto antaa myös valmiuksia toimia itsenäisenä yrittäjänä.


Sinustako konetekniikan insinööri?

Tutustu konetekniikan opiskeluun, tuleviin ammatteihin ja ammatissa työskentelyyn maistiaiskurssilla. Opiskelet verkossa oman aikataulusi mukaan ja saat suoritetusta opintojaksosta avoimen ammattikorkeakoulun suoritusmerkinnän ja opintopisteitä. Opinnot ovat maksuttomia. 


Katso videot


Sinua voisi kiinnostaa myös